Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhetsarkiv

Sök


Sortera efter:
[ Avancerad sökning ]

Flera TNG-skådespelare ryktas vara med i Picards andra säsong

Av Pjotr'k , skriven 20-04-17, kl: 19:37
Kategori(er): PIC

Spoilervarning: Låg, då det endast berättar om skådespelare och roller, inget om innehåll

 

Under den första säsongen av Star Trek: Picard såg vi flera karaktärer som vi tidigare sett i The Next Generation. Förutom den självklare Jean-Luc Picard såg vi William T Riker, Data, Deanna Troi och Hugh. Inför den andra säsongen har det ryktats om att vi eventuellt kan få se Worf och även om inget har bekräftats där än så har nu LeVar Burton bekräftat att Geordi LaForge kommer att vara med vid något tillfälle. Dessutom har Guinan redan bekräftats

 

Det handlar troligen inte om några större roller, men säsong 2 verkar möjligen bli en lika stor säsong för välkända karaktärer som den första säsongen. 

LeVar Burton och Patrick Stewart läser för fans

Av Pjotr'k , skriven 20-04-04, kl: 09:03
Kategori(er): Övrigt: Personer

I en tid då Coronaepidemin tvingar många i världen att vara hemma och inte gå ut blir det ännu viktigare att göra något konstruktivt av sin tid. Vi har därför sett många musiker genomföra enklare konserter från sina hem, vilka direktsänds på olika sociala medier. LeVar Burton och Patrick Stewart vill inte vara sämre utan gör det som de gör bäst - nämligen att läsa högt för andra. 

 

Patrick Stewart var först ut med att läsa en sonett av William Shakespeare varje dag via sitt InstagramkontoShakespeares sonetter är författade av William Shakespeare under 1590-talet och cirkulerade då i handskrifter bland hans vänner. 

 

I natt tog LeVar Burton vid och levererar sina läsningar av Neil Gaimans underbara noveller. I natt hade han sin premiärläsning, som tyvärr fick tekniska problem och inte kunde genomföras i sin helhet. Han sade till fansen att han verkligen skulle behöva en ingenjör just nu... Allt sänds direkt och kan ses även i efterhand på hans Twitterkonto

 

LeVars sändningar kommer att äga rum så här:

 • för barn, måndagar kl 18.00
 • för unga vuxna, natten till torsdag kl 00:00
 • för vuxna, natten till lördag kl 03:00

Amerikanska flottan avvecklar fartyget USS Enterprise

Av loghaD , skriven 17-02-03, kl: 23:55
Kategori(er): Övrigt

enterprise_cvn-65_170203.jpg

Idag var det slutligen dags: Efter mer än 50 år sedan hon sjösattes har världens första kärnkraftsdrivna hangarfartyg satts i torrdocka och gjorts redo för avveckling, men hon kommer inte att bli det sista skeppet att bära namnet Enterprise.

 

När Gene Roddenperry lämnade in sitt första förslag till NBC om vad som skulle bli serien Star Trek så kretsade serien kring rymdskeppet S.S. Yorktown, uppkallat efter skeppet USS Yorktown (CVN-5) som var i tjänst under andra världskriget. Det är oklart varför skeppet så småningom skulle komma att kallas USS Enterprise; det är sannolikt att Roddenberry lånade namnet av USS Yorktowns systerskepp, USS Enterprise (CVN-6), men många tror även att han kan ha inspirerats av det mer nybyggda USS Enterprise (CVN-65). Det skeppet sjösattes den 24 september 1960, och blev väldigt fort legendariskt inom USA:s flotta, på samma sätt som USS Enterprise (NCC-1701) blev inom stjärnflottan.

 

USS Enterprise (CVN-65) blev inte bara världens första kärnkraftsdrivna hangarfartyg, utan även världens längsta örlogsfartyg (342 meter), en titel som hon fortfarande innehar, och kallades ofta för "Big E". Efter att Star Trek lanserades fick skeppet även ett annat smeknamn: "the starship"

 

enterprise_ranger_star_trek_iv_170204.jpg

Det verkliga fartyget USS Enterprise hade en viktig roll i Star Trek IV: The Voyage Home ... men det "spelades" av ett annat skepp.

 

Fartyget skulle fortsätta att ha en nära relation med Star Trek under sin långa historia. Modeller och bilder av skeppet fanns att se på olika platser ombord stjärnskeppen USS Enterprise och USS Enterprise-D, och i filmen Star Trek IV: The Voyage Home smög sig Chekov och Uhura ombord fartyget för att samla in högenergiska fotoner från en av skeppets kärnreaktorer. Scenerna ombord "Enterprise" spelades dock egentligen in ombord fartyget USS Ranger (CV-61), dels eftersom USS Enterprise var otillgängligt och dels eftersom många av de utrymmen som man hade velat filma i var topphemliga.

 

enterprise_flagga_a_verla_mnas_170204.jpg

 

Under 2002 och 2003 fick de tre personer som utsetts till "Årets sjöman" ombord varsin gästroll i Star Trek: Enterprise. I bilden ovan räcker årets sjömän 2002 över en amerikansk flagga till Scott Bakula, Connor Trinneer och LeVar Burton. Flaggan de tar emot hade tidigare hissats ombord fartyget USS Enterprise som tack för Paramount Pictures stöd till besättningen, som bland annat inkluderade tidig tillgång till avsnitt av Star Trek: Enterprise.

 

 

Fartyget var i aktiv tjänst från 12 januari 1962 till och med 1 december 2012. Under sina mer än 50 år i tjänst deltog hon i många världskända uppdrag, från Kubakrisen till Irakkriget. Vid inaktiveringsceremonin den 1 december 2012 kom fler än 12 000 personer för att tacka av skeppet, och i ett videomeddelande kungjorde USA:s dåvarande marinminister Ray Mabus att flottans nästa kärnkraftsdrivna fartyg, CVN-80, kommer att ta över namnet USS Enterprise.

 

 

Vid dagens mer intima avvecklingsceremoni fick tidigare besättningsmän och skeppsbyggare möjlighet att ta ett sista farväl i fartyget vid Torrdocka 11 på varvet Newport News, där hennes kölsträckning ägde rum den 4 februari 1958.

Se Star Trek-stjärnorna spela Star Trek: Bridge Crew

Av loghaD , skriven 16-06-13, kl: 23:21
Kategori(er): Quarks: Spel

Ryktet var sant! När Digital Spy läckte uppgifter om ett kommande virtuell verklighetsspel lät det nästan för bra för att vara sant. Men sant var det, och idag fick vi vår första ordentliga glimt av spelet.

 

Star Trek: Bridge Crew är ett kommande spel till virtuell verklighetskonsoler (Oculus Rift, HTC Vive och PlayStation VR), som utvecklas av Red Storm Entertainment i samarbete med moderbolaget Ubisoft. Spelet utspelar sig i den alternativa verkligheten, där upp till fyra spelare tar varsin post ombord stjärnskeppet USS Aegis, vars uppdrag är att finna en ny hemplanet åt vulcanerna.

 

Enligt CNET utvecklades spelet ursprungligen internt av Red Storm Entertainment som ett experimentellt VR-projekt, utan någon avsikt att släppa det kommersiellt. Projektet visade sig dock lovande nog att de valde att visa upp det för CBS, som tog emot det med öppna armar.

 

Några andra som tog emot spelet med öppna armar var Star Trek-alumnerna LeVar Burton, Jeri Ryan och Karl Urban, som har fått chansen att provspela Bridge Crew. I ett klipp som visades på spelindustrimässan E3 idag fick vi se hur de samarbetade för att utrymma en katastrofhotad planet samtidigt som de försvarade sig mot ett klingonskt angrepp.

 

bridge_crew_e3_jeri_ryan_160613.jpg

Jeri Ryan ser sig omkring på den virtuella kommandobryggan.

 

Enligt LeVar Burton var detta en fantastisk upplevelse även för någon som har stått ombord stjärnskeppet Enterprise förr.

 

"Som skådespelare måste vi använda vår fantasi enormt mycket under inspelningarna. När man trycker på en knapp så händer egentligen ingenting fysiskt ... för det visste ni väl om? Men grejen är den, att i det här spelet behöver man inte låtsas; man befinner sig i en komplett renderad miljö. Man står verkligen på kommandobryggan ombord ett stjärnskepp ... med dina kompisar! Det är riktigt coolt."

 

Tidiga reaktioner har varierat från exuberanta till lite mer ljumma. CNET-skribenten Sean Hollister beskriver det som "nästan allt jag hade hoppats på", och efter att ha provat på att vara både pilot och taktikchef kunde han konstatera att båda posterna var enormt roliga.

 

"Taktikchefen kan inte avfyra fasrarna utan instruktioner från piloten. Piloten kan inte aktivera warpdriften utan att ingenjörschefen bereder warpspolarna först. Ingenjörschefen kan inte stråla upp strandsatta överlevare om inte taktikchefen sänker sköldarna först.

 

Endast kaptenen kan se vad alla håller på med, och föra vidare instruktioner från Stjärnflottan, för att kunna koordinera allt. När det fungerar väl så känns det verkligen lite som ett avsnitt av Star Trek. Och när det fungerar mindre väl så är det skrattkittlande. VARFÖR är sköldarna fortfarande nere!?"

 

bridge_crew_e3_ingenja_r_160613.jpg

Så här ser det ut för ingenjörschefen, här spelad av Karl Urban.

 

Hollister var något kritisk till spelets grafik, som han tyckte var okej men inte strålande, och var även lite orolig eftersom det uppdrag han fick spela var lite väl enkelt. Just enkelheten är någonting som Wired-skribenten Chris Kohler också reagerade på.

 

"Å ena sidan kan jag förstå tjusningen: Som en del av besättningen måste du kommunicera med dina kollegor för att se till att skeppets funktioner brukas på rätt sätt och utan att någon dör. Samtidigt så bestod min upplevelse till stor del av att vänta på att någon skulle säga åt mig vilken knapp jag skulle trycka på, och sedan tryckte jag på den knappen. Det är inte det mest spännande uppdraget man kan tänka sig, men det kanske är så att Ubisoft ville ge oss ett lite enklare uppdrag så att nybörjarna inte sprängs i luften med en gång här på E3."

 

Kohler sa att spelet hade stor potential, och att det skulle kunna vara riktigt engagerande om utmaningsnivån höjdes och alla i besättningen fick mer att göra. Det lilla han hade sett tyckte han dock kändes lite urvattnad, och han kallade spelet något nedsättande för en "knapptryckningssimulator".

 

bridge_crew_e3_levar_burton_160613.jpg

LeVar Burton är van vid att spela ingenjörschefen, men den här gången fick han pröva på att vara skeppets befälhavare.

 

Men enligt David Votypka, som är kreativt ansvarig på utvecklaren Red Storm, är knapptryckandet bara en liten del av spelet.

 

"Till en början kanske folk säger att det är trist att allt man gör är att trycka på knappar," säger han till ABC News. "Men det är det knapparna gör som gör det så spännande. Du sitter på ett federationsskepp och avfyrar torpeder, höjer sköldar och höjer beredskapen till röd. Det är en fantastisk känsla, särskilt när du spelar i virtuell verklighet med dina kompisar."

 

bridge_crew_e3_burton_tyler_160613.jpg

Aisha Tyler och LeVar Burton var två av många på E3 som bar regnbågsband för att uppmärksamma gårdagens fruktansvärda hatdåd i Orlando.

 

Själv är jag glad att vi fick veta om mycket av detta redan nu i helgen, så att jag kunde läsa på i förhand och se presentationen live, men Ubisoft var inte jätteglada att informationen hade läckt. Skådespelaren Aisha Tyler, som ledde Ubisofts E3-pressvisning för femte året i rad, uttryckte det så här:

 

"Just det, hörrni, Ubisoft presenterar den första VR-uppelvelsen i Star Trek-universumet, och ni hörde det här först ... såvida ni inte hörde det från reportern som läckte den här informationen på Reddit; du vet vart du kan dra."

 

Tyler fick sällskap på scen av LeVar Burton, som hade mycket gott att säga om upplevelsen. Deras utbyte finns att se här (tidsindex 1:54:45). Tyler och Burton verkade ömsesidigt "starstruck" av varandra, men Tyler var lite besviken över att hon inte hade fått vara med och spela. Som tröst föreslog Burton att hon skulle haka på någon gång och spela med honom, Brent Spiner, Jonathan Frakes och Michael Dorn. Det finns nog många som skulle vilja vara en fluga på väggen under den kampanjen, men vi får nog nöja oss med att vänta på mer information om Star Trek: Bridge Crew medan vi sparar ihop pengar till en VR-konsol.

BEKRÄFTAT: Virtual reality-spelet Star Trek: Bridge Crew under utveckling

Av loghaD , skriven 16-06-11, kl: 18:35
Kategori(er): Quarks: Spel

bridge_crew_160611.jpg

Kommendören ger en order till skeppets navigatör. (via Digital Spy)

 

En andlig uppföljare till Star Trek: Bridge Commander, med inslag av Artemis? Läckta uppgifter tyder på att vi snart får besöka det yttersta gränslandet som aldrig förr.

 

Star Trek är en av världens mest kända mediafranchiser, och om du vill äga allt med loggan på så får du gräva ganska djupt i dina fickor (och troligtvis din grannes, med). På spelfronten har det dock varit ganska kärvt i många år, sett både till kvalitet och kvantitet. Star Trek Online lever och frodas fortfarande efter sex år, med en ny expansion precis kring hörnet. Men det är också ett av endast två Star Trek-spel till PC och konsoler som har släppts på 2010-talet, och det andra blev inte direkt kritikerrosat. Utöver dessa har det dock släppts flera mobilspel, från det svalt mottagna Star Trek Trexels till det nysläppta Star Trek Timelines, som har fått blandade recensioner.

 

Det har inte alltid varit så. Under 90-talet släpptes fler än 20 olika Star Trek-spel i olika genrer, från det populära strategispelet Starfleet Command till den interaktiva filmen Star Trek: Klingon (och en medföljande språkkurs). Det såg till en början ut som om 2000-talet skulle bli ännu bättre, för mellan år 2000 och 2004 släpptes hela 18 nya Star Trek-spel, men sedan sinade källan plötsligt, vilket sannolikt var kopplat till att både Star Trek: Nemesis och Star Trek: Enterprise hade fått ett uselt mottagande, och många var rädda för att det skulle bli franchisens slut.

 

Ett spel som dock hann släppas under den där fertila femårsperioden var Star Trek: Bridge Commander, som av många (undertecknad inkluderad) anses vara det bästa Star Trek-spelet någonsin. I den här unika rymdsimulatorn fick spelaren föra befäl över två olika stjärnskepp, som kunde styras antingen direkt eller genom att ge order till sina bryggofficerer.

 

"Your orders, captain?" (bild via GameSpot)

 

Utöver enspelarkampanjen fanns också ett populärt flerspelarläge, där spelaren kunde kliva ombord hela 16 olika skeppsklasser från Federationen, Klingonska Imperiet, Cardassiska Unionen, med flera. Spelet var även känt för alla fanproducerade modifikationer, som uppdaterade grafiken, gav spelaren mer avancerade befälmöjligheter och lade till nya skepp såsom Borgkuber och Prometheus-klassen.

 

Men det har gått hela 14 år sedan Bridge Commander släpptes, och inget Star Trek-spel sedan dess har gett oss samma möjlighet att sätta oss i kaptensstolen på samma sätt. Däremot går simulatorspelet Artemis steget längre genom att låta flera spelare styra ett skepp gemensamt, med en spelare för varje bryggofficer, och många har önskat sig ett Star Trek-spel i samma anda.

 

 

Nu kanske drömmen äntligen kan bli sann, om man kan lita på uppgifter från DigitalSpy (och det kan man vanligtvis). Uppgifter som det tydligen inte var meningen att de skulle dela, för de raderade artikeln strax efter att de publicerade den. Det var dock nog tid för fans att anteckna allt som fanns att anteckna, och artikeln finns fortfarande att läsa (med viss svårighet) som cachad sida.

 

Reddit har användaren Heaney555 skrivit ner artikeln på ett mer läsbart format. Där kan vi läsa att utvecklaren Red Storm Entertainment (kända för Far Cry 4, Tom Clancy's Rainbox Six och The Division) arbetar med att utveckla ett virtual reality-spel som kallas Star Trek: Bridge Crew. Spelare kommer att strålas in i den alternativa verkligheten och kliva ombord stjärnskeppet USS Aegis. Där kan upp till fyra spelare ta varsin post i skeppets bryggbesättning: Kommendör, navigatör, ingenjörschef och taktikchef.

 

uss_aegis_160611.jpg

Är det USS Aegis vi ser på den här bilden? (via Digital Spy)

 

För att styra spelet använder spelaren dels röstkommandon, men spelet kommer även att utnyttja handspårningsteknologi. Det är dock oklart om denna faktiskt kommer att användas för att styra spelet (genom att fysiskt trycka på knappar), eller om det bara fyller en social funktion. På tal om sociala funktioner så kommer spelet även att simulera spelarnas läpprörelser när de pratar, så att upplevelsen känns så autentisk som möjligt.

 

...och det gör den, om DigitalSpys uppgifter stämmer. Enligt artikeln har bland annat Karl Urban, LeVar Burton och Jeri Ryan provat på spelet, och samtliga har gett den ett högt betyg. Burton säger att han gärna skulle vilja samla några av skådespelarna från TNG för att spela, till exempel Brent Spiner, Michael Dorn och Jonathan Frakes. Han hade även följande att säga:

 

"Jag har provat virtuell verklighet i olika variationer och över loppet av flera generationer, och det här spelet är med råge det bästa jag har haft möjlighet att spela. Grafiken och designen är fantastiska, men det som jag älskar mest är att de har tagit vara på Star Treks värderingar; önskan att samarbeta är faktiskt inbyggd i spelet. Det tycker jag är väldigt häftigt, för Star Trek är en unik och positiv skildring vår framtid."

 

Jeri Ryan hade en liknande reaktion:

 

"Det är helt otroligt. Det man får göra och hur man interagerar och samarbetar med varandra; det är riktigt snyggt gjort. Det handlar inte bara om att skjuta och spränga saker. Det finns en miljon olika spel där man får skjuta människor. Det här handlar om mer än så, precis som i Star Trek, för du försöker även rädda människor och hjälpa dem att komma hem. Det är riktigt coolt."

 

Allt det här låter nästan lite för bra för att vara sant, så frågan är om man verkligen ska tro på de här uppgifterna. Det är nog bäst att inte höja sina förhoppningar till faktor 10 innan de här uppgifterna bekräftas av en självständig källa, men allting ser ut att stämma. DigitalSpy.com är en stor mediehemsida som har funnits sedan 1999, och Google visar att artikeln har legat uppe på hemsidan. Dessutom ligger flera av bilderna kvar på samma medieserver som används för sidans icke-raderade artiklar.

 

Vi väntar spänt på ny information, och kanske behöver vi inte vänta så länge. På tisdag inleds spelmässan E3, och Red Storm Entertainment kommer att vara där, tillsammans med moderbolaget Ubisoft. E3 är en av världens mest inflytelserika spelmässor, så det är inte omöjligt att avsikten ursprungligen var att Digital Spy skulle publicera den här artikeln i samband med ett avslöjande där.

 

Uppdatering 2016-06-11:

Ubisoft har bekräftat att Star Trek: Bridge Crew är under utveckling och kommer att släppas i höst till Oculus Rift, HTC Vive och PlayStation VR.

 

 

På den medföljande bilden ser vi LeVar Burton, Karl Urban och Jeri Ryan med varsitt Oculus Rift-headset på. I deras händer ser vi Oculus Touch-kontroller, som är utöver att ha varsin joystick och tre knappar även kan känna av rörelse. Den här videon demonstrerar hur de fungerar, och kanske ger oss en aning om hur kontrollerna i Star Trek: Bridge Crew kommer att se ut.

 

Enligt Associated Press kommer vi att få se en video med Star Trek-alumnerna i samband med att spelet avslöjas på spelmässan E3 på måndag.

Spännande tema på Stockholm Trekkers trekdag i maj

Av Pjotr'k , skriven 16-04-20, kl: 08:56
Kategori(er): Aktiviteter: Svenska föreningar

När Stockholm Trekkers träffas den 7 maj på Skarpnäcks kulturhus får vi se hur Star Trek-skådespelarna klarar sig bakom kameran. Som regissörer av enstaka avsnitt får de visa om de är kapabla att se helheten och inte bara till sin egen roll. För alla som vågat sig ut i det okända så vet vi att detta inte alltid är det lättaste.

 

Men ni får bedöma - om ni dyker upp på trekdagen i Skarpnäck, dvs. De två första avsnitten svarar Jonathan Frakes för, och därefter får vi i tur och ordning se hur LeVar Burton, Tim Russ, Roxann Dawson, Michael Dorn, Patrick Stewart, Alexander Siddig och William Shatner klarar att ta sig an regissörsrollen!

Fanfilmen Equinox går i graven

Av loghaD , skriven 16-03-18, kl: 20:55
Kategori(er): Filmer (av trekkers)

equinox_canceled_160318.jpg

Medan Star Trek - Horizon gör segertåg och fanserien Star Trek Continues startar en ny insamlingskampanj tragglar smärre fanproduktioner vidare näst intill obemärkt. Fanfilmen Axanar riskerar att implodera framför världens ögon, medan andra produktioner tynar bort och faller i glömska.

 

Nu har turen kommit till fanfilmen Star Trek: Equinox, där sci-fi-ikonen Gary Lockwood skulle återvända som Gary Mitchell, hela femtio år efter att karaktären slogs mot kapten Kirk på planeten Delta Vega. Besättningen har länge kämpat för att få skutan Equinox att lyfta, men efter flera misslyckade insamlingskampanjer och en trailer som fick ett ganska ljummet mottagande har det ofta varit prat om att lägga ner hela projektet.

 

Tidigare idag meddelade medskaparen Camren T. Burton via Facebook att fanfilmen skulle läggas ner, eftersom han inte har hört ifrån filmens huvudansvarige, Eric Nyenhuis, på fyra månader.

 

Trots att Star Trek: Equinox inte har lyckats dra en stor publik finns det en skara med trogna fans, och Burton hoppas att projektet ska kunna leva vidare i form av en nätsänd radioteaterserie.

Ställ dina frågor till LeVar Burton på Reddit!

Av loghaD , skriven 14-05-29, kl: 03:03
Kategori(er): Övrigt: Personer

levar_burton_reading_rainbow_140529.jpg

 

För oss svenskar är LeVar Burton först och främst känd för sin roll som chefsingenjören Geordi LaForge, men i USA är han även välkänd för sin roll som Kunta Kinte i TV-serien Roots och Kwame i Captain Planet and the Planeteers. I USA är Burton inte enbart känd, utan även folkkär, och kanske är det framför allt hans medverkan i TV-serien Reading Rainbow som har gett upphov till det.

Under loppet av 21 säsonger och 150 avsnitt har Burton uppmuntrat amerikanska barn att läsa mer, och på senare år har programmet fått nytt liv med hjälp med hjälp av ny teknologi; den prisbelönta Reading Rainbow-appen har laddats ner hundratusentals gånger och använts mer än tio miljoner gånger till att läsa olika barnböcker och titta på tillhörande "video field trips".

 

Nu vill Burton och Reading Rainbow ta konceptet ett steg längre med hjälp av en webbläsarversion och tillhörande lärarverktyg, samt göra dessa tillgängliga helt gratis i fler än 1500 klassrum runt om i USA. För att kunna göra detta har de dragit igång en Kickstarter-kampanj, med målet att samla in en miljon dollar till projektet, och bidragsgivare kan bland annat lägga vantarna på signerade affischer, komma hem till LeVar Burton på middag och kanske till och med få en chans att prova på hans VISOR. Eller så kan man göra som Wil Wheaton:

 

 

Men har de kanske satt målet lite väl högt? En miljon dollar på en dryg månad ... vore ju trist om de kommer upp i typ 980 000 och sedan snubblar på målsnöret!

 

Det visar sig att de kanske snarare har underskattat Reading Rainbows popularitet, för i skrivande stund är kampanjen knappt 12 timmar gammal och har dragit in drygt 1,1 miljoner i utlovade gåvor, vilket gör det till en av Kickstarters mest framgångsrika kampanjer någonsin.

 

Som en del av kampanjen planerar LeVar Burton att göra en "Ask Me Anything"-frågestund på Reddit senare idag. Intervjun kommer att ske på "subredditen" /r/iama, och drar igång omkring klockan 18.00, så se till att skapa dig ett Reddit-konto om du inte redan har ett!

 

Vill du veta mer om Reading Rainbow? Ett tips är att börja med deras specialavsnitt ombord stjärnskeppet Enterprise!

 

Star Trek i rubrikerna den 11 januari 2014

Av Aike , skriven 14-01-11, kl: 20:18
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Filmer: 12 Into darkness, TNG, TOS, Övrigt: Personer
 • Varken Star Trek Into Darkness eller duon Chris Pine och Zachary Quinto vann några priser på People´s Choice Awards som hölls den gångna veckan i USA. I stället blev årets actionfilm Iron Man 3 och till årets filmduo valdes Sandra Bullock och George Clooney från sf-filmen Gravity.
 • Trekkern Line Rainville från Kanada har byggt om sin källare till en kopia av Enterprise ur originalserien. Hon har lagt ner 30 000 kanadensiska dollar på ombyggnaden. Bilder från hennes källare ser du på Cnet.coms hemsida här.
 • Karl Urban kommer till Star Trek-konventet Destination Germany som hålls i början av februari i Frankfurt, skriver konventets officiella hemsida. Han är den första skådespelaren ur de nya filmerna som deltar vid ett Destination-konvent.
 • En längre filmad intervju med LeVar Burton, där han diskuterar allt från Googleglasögon, TNG och vad han tycker om Into Darkness kan du se här. Intervjun gjordes av Youtubekanalen: What´s Trending. Bland annat avslöjar Burton att han inte har sett mer än 80-85 avsnitt av TNG, och att han "saknade den hoppfulla framtiden som funnits i Star Trek tidigare, men inte fanns i Into Darkness".
 • Gene Roddenberry är "en universums utvalda själar -- utvald att sprida budskapet vidare om vart mänskligheten måste ta sig", skriver den svenske astrologen Siwert Aldenryd. Han har nyligen ställt Star Trek-skaparens horoskop enligt den indiska astrologiska traditionen på sin blogg Sideriska siktet. Han skriver också: "Vilket häpnadsväckande exakt horoskop - man ser Star Trek-konceptet hur tydligt som helst." Hela horoskopet samt Catherine Hicks (Dr. Gillian Taylor från den fjärde TOS-filmen) ställs här.  

Burton kritiserar Into Darkness

Av Aike , skriven 13-06-15, kl: 13:13
Kategori(er): Filmer: 12 Into darkness, Övrigt: Personer

LeVar Burton (Geordi) har sett Star Trek Into Darkness två gånger på bio. Men han är inte helt nöjd.

-Jag är kluven. I slutet av filmen så bryr jag mig verkligen vad som händer med figurerna, men jag saknar nästan helt Gene Roddenberry i JJ:s tolkning. Och det är inte ok för mig, säger han till TMZ.com.

Trek-stjärnorna twittrar sig ut ur biomörkret

Av loghaD , skriven 13-05-20, kl: 23:37
Kategori(er): Filmer: 12 Into darkness

Sociala medier låter oss komma lite närmare våra favoritkändisar, och bevittna många magiska ögonblick. Vad sägs om den gången när LeVar Burton och Simon Pegg snackade stjärnskeppsdesign på Twitter? Eller när Captain Kirk öppnade hälsningsfrekvenser till ISS? Och vem kan väl glömma det här härliga utbytet?

 

Den senaste tiden är det många ur Star Trek-eliten som har tagit till Twitter för att skriva om Star Trek Into Darkness. Till exempel hade TOS-stjärnorna Leonard Nimoy och Walter Koenig det här att säga efter galapremiären i Los Angeles:

 

 

 

 

Där fanns även LeVar Burton, som skickade det här budskapet till sin ingenjörskollega Simon Pegg:

 

 

 

En som däremot inte var där är Marina Sirtis, och man undrar om hon nog inte är lite bitter över det?

 

 

 

James Doohan är inte längre med oss, men det finns fortfarande en Doohan på stjärnskeppet Enterprise ... med lite hjälp från Scotty själv!

 

 

 

 

 

Nichelle Nichols verkar inte ha varit på just den visningen, men däremot har hon sett filmen nu och verkar nöjd:

 

 

 

 

Detsamma gäller för Jonathan Frakes, som själv vet ett och annat om att regissera en lyckad Star Trek-film.

 

 

 

Garrett Wang är ett stort Star Trek-fan som såg Star Trek XI elva gånger på bio, men den här gången blir det nog bara tre.

 

 

Varför? Ja, på sitt Twitter-flöde nämner han ett antal olika anledningar (men vi vill varna för att han inte drar sig för att avslöja SPOILERS), men bland annat tyckte han att både handlingen och tempot hade kunnat vara bättre. Han sammanfattar sin bedömning av filmen så här:

 

 

 

Hans medskådespelare Robert Picardo var dock betydligt mer positivt inställd:

 

 

 

 

En annan som gärna twittrar om allt som har med Star Trek att göra är Larry Nemecek. Vi vill dock varna för att det finns en del SPOILERS i hans tidslinje.

Nu har Into Darkness haft Hollywood-premiär

Av Aike , skriven 13-05-15, kl: 14:25
Kategori(er): Filmer: 12 Into darkness

I natt svensk tid var det dags för Hollywoodpremiären för Into Darkness. På gästlistan fanns filmens hela rollbesättning samt flera andra kända personer från Star Trek-världen som LeVar Burton och Rod Roddenberry.

 

tumme_rod_130515.jpg

Rod Roddenberry med okänt sällskap

 

tumme_nimoy_130515.jpg

Leonard Nimoy i god form

 

tumme_pine_130515.jpg

Robert Pine med sonen Chris

 

tumme_alice_130515.jpg

Alice Eve med ny frisyr

 

tumme_weller_130515.jpg

Peter Weller

 

tumme_burton_130515.jpg

LeVar Burton med sällskap

 

Bilderna kommer från Trekmovie.com och togs av trekkern och fotojournalisten Albert L. Ortega. Fler bilder ser du här.

Frakes och Burton samlar på actionfigurer

Av Aike , skriven 13-03-11, kl: 21:34
Kategori(er): TNG

Jonathan Frakes och LeVar Burton samlar på actionfigurer från Star Trek. Frakes har hela garaget fyllt med actionfigurer som föreställer Riker.

-Mitt barn brukade ta med dem till badkaret och föreställa sig att han dränkte pappa, säger han till Thestar.com.

 

Men Burton har bara några LaForge-actionfigurer. I stället är det Brent Spiner han samlar på.

-Jag menar jag kan titta på LeVar Burton närsomhelst. En dag kommer jag att äga alla Data-figurer.

Star Trek i rubrikerna 11 mars 2013

Av Pjotr'k , skriven 13-03-11, kl: 13:03
Kategori(er): Filmer: 12 Into darkness, Övrigt: Personer
 • Med mindre än 2 månader kvar till premiären av Star Trek Into darkness konstaterar Michael Giacchino i natt, svensk tid, att orkesterinspelningen inför filmen nu är komplett. Nu är det "bara" mixningen kvar att jobba med, säger Giacchino vidare. Sammanlagt 100 minuters inspelning avklarades på 5 dagar, vilket är ett imponerande resultat. (+, +)
 • På Toronto Comic-Con i helgen träffades hela Enterprise-besättningen från Star Trek: The next generation. En av höjdpunkterna från detta tillfälle var när Patrick Stewart och LeVar Burton kysstes på scenen. Nåja, de vet i alla fall hur man skapar rubriker! (+)
 • I ett försök att retas med sin skådespelarkollega skrev Robert Picardo (som spelade Doktorn i Voyager) detta på twitter tidigare: "Brent Spiner has more sex appeal than other androids. However, counterintuitive as it may sound, software is - sorry Brent - sexier than hardware". Spiner (som för övrigt spelade Data i TNG) har ännu inte svarat, men han är annars känd för att ge bra krut tillbaka. (+)

Burton kritiserar Abrams igen

Av Aike , skriven 13-03-05, kl: 12:32
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Filmer: 11 Star Trek, Övrigt: Personer

LeVar Burton fortsätter att kritisera JJ Abrams och den alternativa tidslinjen.

-Det var en suverän film och han fick en ny generation att upptäcka Trek. Men jag är lite besviken vad jag hör att de säger i hans läger, saker som att han skulle vilja bli ihågkommen som den som skapade den enda varianten av Trek, vilket skulle innebära att man räknar bort allt som gjorts innan han tog över, säger Burton till Torontosun.com.

 

-Man kan bryta mot Star Treks kanon, vilket han gjorde. Men man kan också hedra kanon. Och att låtsas att det är den enda är verkligen omoget och egoistiskt.

 

Han fortsätter:

-Jag kom just från en konferens i San Francisco med Advanced Micro Devices, och de arbetar med teknologi som ska förverkliga ett holodäck. Det var Next Generation. Och det är en del av vad Star Trek har gett vår kultur. Så när JJ Abrams säger: "Det ska inte finnas någon annan Star Trek förutom den jag gör", så säger jag: "Bullshit, JJ".

Burton ogillar den alternativa tidslinjen

Av Aike , skriven 13-02-23, kl: 14:38
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek, Filmer: 12 Into darkness, TNG

LeVar Burton (La Forge) gillar JJ Abrams som regissör, men inte att Star Trek (2009) utspelar sig i en alternativ tidslinje.

-Jag är besviken, uppriktigt sagt, att hans tidslinje negerar Next Gens existens. Jag tycker att det är fånigt, säger han till Trekmate.co.uk.

 

Samtidigt ser han dock framemot Star Trek Into Darkness. Burton berättar också att han är en stor Star Trek-fantast och att arbetar vidare med att hjälpa barn att läsa.

Star Trek i rubrikerna 13 september 2012

Av Aike , skriven 12-09-13, kl: 08:38
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek, Filmer: 12 Into darkness, Övrigt: Personer
 • LeVar Burton (Laforge) kommer att bli invald i the AIDS Research Alliance's Board of Directors. Han har sedan ett år tillbaka varit organisationens talesperson i USA. Hans nya uppgifter rör AIDS Research Alliances handlingsplaner och pengainsamlingar, skriver Subspacecomms.com.
 • Zachary Quinto vill ha barn med sin partner Jonathan Groff. Det berättar han för Daily Mail. Han säger att han nu är lycklig, men har tidigare blivit kär i personer som var upptagna.
 • The Week spekulerar vad titeln på den tolfte Star Trek-filmen: Into Darkness betyder. Sidan har fyra olika tolkingar bland annat att besättningen ska möta Khan eller att den bygger vidare på Star Trek (2009) mer än vad man tidigare har sagt.

LeVar Burton kommer till Fedcon 22

Av Pjotr'k , skriven 12-09-12, kl: 12:35
Kategori(er): Aktiviteter: FedCon

Det tjugoandra Fedcon går av stapeln i maj nästa år, självklart på Hotell Maritim i Düsseldorf, och nu har ytterligare en Star Trek-skådespelare annonserats vid sidan om Alexander Siddig och Brian Gross, nämligen LeVar Burton! Fler lär det annonseras om det närmaste halvåret, men vi har dessutom Ben Browder från Stargate SG-1 samt Katee Sakhoff från BSG med i den trupp av skådespelare som det sedan tidigare har tecknats avtal med. 

 

Läs mer på våra kongressidor.

En timme med TNG-skådisar

Av Aike , skriven 12-05-30, kl: 19:58
Kategori(er): TNG

Michael Dorn, Wil Wheaton, Marina Siritis, LeVar Burton och Brent Spiner gjorde igår en gemensam panel på Comic Con i Phoenix. Se det nedan.

 

LeVar Burton: "Paramount fick Star Trek att inte kännas speciellt"

Av Aike , skriven 12-02-29, kl: 11:18
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Filmer: 11 Star Trek, TNG, Övrigt: Personer

LeVar Burton (Geordi) anser att Paramounts Star Trek-strategi under tidigt 2000-tal nästan tog kål på varumärket.

-Star Trek kändes inte längre speciellt och det var en farlig tid för franschisen, säger han till Latimes.com.

 

Han tycker därför att det var bra att det var några års paus mellan Enterprise och Star Trek (2009).

-Som alla andra var jag ett stort fan av vad JJ Abrams skapade. De enda felet de gjorde var de ignorerade vår tidslinje. Jag tycker att vi la till mycket till Star Treks kanon. Fansen vill verkligen se oss göra något.

 

Burton berättar också att han håller kontakten med alla TNG:s skådespelare, i synnerhet Brent Spiner och Marina Sirtis.

-Jonathan reser mycket som regissör. Patrick ser jag sällan, eftersom han bor i England. Jag åker dit och han kommer hit. Gates är upptagen med sin teater [Hon är teaterchef]. Michael Dorn är ute och spenderar sina pengar.

 

Nu i år kommer hela rollbesättningen att träffas oftare eftersom TNG fyller 25 år och kommer att medverka på några konvent tillsammans.

-Vi har nått den punkten att vi inte uppskattar dem om åtminstone inte minst två av oss är där, eftersom vi vill träffas. Vi är alla mycket nära och det är så kul för oss att bara hänga med varandra, sitta bredvid varandra och skriva autografer hela dagen och sedan äta middag. Jag ser fram emot att träffa alla på en gång.

 

Han berättar också att han är vän med William Shatner.

-Jag älskar Bill.


Laddar... Laddar...
Facebook Twitter