Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Förenade planeters federation

Förenade planeters federation (Federationen), den allra största sammanslutningen av planeter i alfa- och betakvadranterna. Federationens motto är universell frihet, jämlikhet, fred och samarbete mellan var och envar. Historia Federationen grundades 2161 av andorianer (Andoria), människor (Jorden), tellariter (Tellar) och vulcaner (Vulcan). Samtliga undertecknade ett dokument känt som Förenade planetfederationens författning, men ofta informellt refererat till som Konstitutionen. Dokumentet bygger huvudsakligen på Förenta nationernas författning, med inslag av andra rasers lagstiftning. För mer information om Federationens lagar och direktiv, se Viktiga lagar och regler - en mindre studie. Federationen har från och till varit i krig med en eller flera nationer vid gränsen, och de flesta andra större nationer i Vintergatan: Klingonska imperiet, Romulanska stjärnimperiet, Tholiansällskapet (Eng: Tholian Assembly), Cardassiska unionen, Tzenkethi, Borgkollektivet, Dominion, Breenkonfederationen (Eng: Breen Confederacy) och Sfärbyggarna (Eng: Sphere Builders). Incidenter har också förekommit mellan Federationen och Ferengialliansen, Sheliaksamfundet och Talarianrepubliken. Diplomatiska relationer 0 = Sämsta möjliga 5 = Medel 10 = Bästa möjliga

Främmande maktSkattad sympati från Federationen
Romulaner2
Klingoner7
Cardassier1
Ferenger4
Dominion0
Borger0

Organisation --> Se även Federationens organisation Federationsrådet har sitt säte i San Francisco, liksom Stjärnflottans högkvarter och akademi. Högsta exekutiva makt har presidenten som verkar från Paris. Högsta juridiska instans är Federationens högsta domstol. Statistik över Federationen (Från TrekMania)

RegeringsformFederal demokrati
Styrande instansFederationsrådet
HemsystemSolsystemet (Jorden)
Antal medlemsstater156
Erövrade världar0
Civilisation (antal år)2377
Militärt försvarStjärnflottan
UnderrättelseväsenStjärnflottans underrättelsebyrå, Sektion 31
Teknologisk nivå453,5
Ockuperat territorium16 336 sektorer
Antal kolonier3059
Stjärnflottans storlek6670 skepp
Främsta rymdskeppsklasserSovereign, Prometheus, fan.litt: Vesta

Medlemsstater (2373)

År 2373 är antalet medlemsstater i Federationen 150 till antalet. Här är några av de som tillkännagivits, men det finns även många planeter som har flera av sina invånare i stjärnflottans tjänst vilket skulle kunna betyda att även planeterna är medlemmar.

 

Medlemsstater (3060)

År 3060 är antalet medlemsstater i Federationen 350 till antalet. Här är endast några av de som vi vet med säkerhet.

  • Andoria (grundare)
  • Hima
  • Jorden (grundare)
  • Kaminar
  • Vulcan (grundare)

 

Medlemsstater (3089)

År 3089 är antalet medlemsstater i Federationen nere i 38 till antalet, efter den stora Branden på 3060-talet. Här är några av de som tillkännagivits, men det finns även många planeter som har flera av sina invånare i stjärnflottans tjänst vilket skulle kunna betyda att även planeterna är medlemmar.

  • Kaminar
Författare:
Text markerad med denna färg är ej kanon
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter