Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Minnesvärda Star Trek-citat

Runt om på webben kan man hitta flera mer eller mindre klassiska citat från Star Trek-världen. Flera är ganska roliga och en del inspirerande, och andra typiskt Star Trek eller typiska för avsnittet eller filmen som de förekommer i. Ett av de mest populära, som också fått stor spridning utanför Star Trek, är det ofta felciterade Stråla upp mig Scotty (Beam me up, Scotty). Exakt så... Läs mer »

Stjärnflottans befälsgrader och gradbeteckningar

I Stjärnflottan angavs hierarkin med befälsgrader och gradbeteckningar utgående från dem som används inom den amerikanska flottan. I originalserien (TOS-eran) och Star Trek: The Motion Picture angavs rangen genom streck ytterst på tröjärmen. I senare filmer som baserade sig på originalserien angavs rangen genom streck eller annan ornamentering på en axelklaff och ytterst på vänstra... Läs mer »

Skandinaviska skådespelare i Star Trek

I Star Trek har ett antal skådespelare från Sverige och Norge haft mindre roller i TOS, TNG, Voyager, Star Trek: Generations och Star Trek XI. Varken Danmark, Island eller Finland har förekommit i någon rollbesättning för Star Trek, men Finland har i alla fall bidragit med en specialist på visuella effekter. SverigeNorge(Finland)Sverige Gunnel Eriksson Gunnel Eriksson som officer Ansen... Läs mer »

Kläder

Kläder refererar till flera olika typer av produkter som människan bär på kroppen för att skydda sig mot kyla, väta eller värme. Den bärs också för att skyla kroppen inför andra, av kulturella eller religiösa skäl, och som kroppsprydnad. Som kulturellt plagg kan den förekomma i många olika stilar, från enkla och praktiska till påkostade och konstnärligt utformade. Flera grupper... Läs mer »

Djur

Listan nedan på påhittade utomjordiska djur (67) täcker de mest framträdande djuren i Star Trek. Djuren var ofta en viktig del av handlingen och förekom ofta från ett avsnitt till nästa, och i några fall i flera serier, som tribblarna i ENT, TOS, TAS och DS9. Tribblarna har t.o.m. spridit sig till populärkulturen och det engelska språket. ' 'OwonA Aldebaransk... Läs mer »

Sporter, spel och andra tidsfördriv i Star Trek

Star Trek innehöll flera fritidsaktiviteter från en tänkt framtid, inklusive flera olika sporter, spel och andra tidsfördriv. Vissa av de fiktiva fritidsaktiviteterna hörde ihop med en enda art, men de kunde ibland dra till sig intresserade från andra arter. Flera av aktiviteterna hade t.o.m. bäst framgång när de byggde på växelverkan eller tävlandet mellan olika arter. En del av... Läs mer »

Alla teman

Aktiviteter

Allmänt om Star Trek

Arter och grupperingar

Personer

Sök igenom teman

Letar du efter ett tema? Fyll i orden du söker efter och klicka på sökknappen.

[ Avancerad sökning ]

Senaste teman

Titta på Star Trek - var gör man det?

Beroende på vilken serie eller film du vill se så finns det många vägar för att se på Star Trek. Här är den mest aktuella listan.  FilmerStar Trek - The Motion... Läs mer »

Emmy Awards

Emmy Awards är en prisgala för TV-världen, motsvarande filmvärldens Oscar. Priser har delats ut sedan 1949. Star Trek har totalt nominerats sammanlagt 169 gånger... Läs mer »

Streama onlinekonvent från 2020

Under Coronapandemin blev det många onlinekonvent istället för de konvent som annars planerade. Självklart går det inte att jämföra upplevelsen att vara på ett... Läs mer »

Kommande TV-serier och -säsonger

Detta tema listar samtliga planerade TV-produktioner, även de TV-serier som verkar ha strukits på vägen och inte kommer till produktion kan komma att listas här. De... Läs mer »

Litteratur, tidningar och tidskrifter i Star Trek-universat

Litteratur nämns ofta på olika sätt i Star Trek. Denna lista är inte fullständig, men visar lite på variationen.  BöckerDe tre musketörerna (eng. The Three... Läs mer »
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter