Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhetsarkiv

Sök


Sortera efter:
[ Avancerad sökning ]

Prodigy börjar hitta nyckelpersoner

Av Pjotr'k , skriven 20-08-13, kl: 19:46
Kategori(er): PRO - Prodigy

ben-hibon_200813.jpgDet har nu bestämts att Ben Hibon, som troligen mest är känd för att ha skapat den Oscarsnominerade animationen Sagan om tre bröder, vilken sågs i filmen Harry Potter och dödsrelikerna, del 1, blir den kreativa ledaren för Star Trek: Prodigy, som är tänkt att ha premiär under 2021. Han kommer även regissera och vara medexekutiv producent för serien. 

Kommendören utsedd till Star Trek: Discovery

Av Pjotr'k , skriven 17-03-07, kl: 20:59
Kategori(er): DIS

Spoilernivå: Låg (innehåller namn på skådespelare och namnet på dennes karaktär)

 

****

 

jason-isaacs-(201x310)_170307.jpgNu har vi namnet på skådespelaren till kommendören ombord USS Discovery. Det blir en person som vi tidigare sett som Lucius Malfoy i filmerna om Harry PotterJason Isaacs. Han är en mycket stark karaktärsskådespelare som säkert kan ge en balans till en period i Federationens historia som nog kan tendera att vara fylld med konflikter och oro. 

 

Kommendörens namn i Star Trek: Discovery kommer att bli kommendör Lorca. Inget är mer känt om denna karaktär, och precis som de övriga karaktärerna får vi nog räkna med att få veta mer först när vi närmar oss seriestarten någon gång till sensommaren eller hösten. 

 

Vad tycker ni - är detta ett bra val av kommendör? Även om vi vet att kommendören i denna serie inte kommer att ha huvudrollen, kan Jason Isaacs ändå ge samma tyngd till kaptensposten ombord ett rymdskepp, som tidigare kommendörer har gjort?

Alan Rickman har gått bort

Av Aike , skriven 16-01-14, kl: 22:50
Kategori(er): Övrigt: Personer, Övrigt: SF

Skådespelaren Alan Rickman har avlidit efter en tids sjukdom. Rickman är för trekkers mest känd som rollfiguren Alexander Dane i Galaxy Quest från 1999.

 

Bland Rickmans andra kända roller märks Severus Snape i Harry Potter-filmen samt rollen som sheriffen i Prince of Thieves, där Kevin Costner spelade Robin Hood. Rickman blev 69 år.

Harry Potter-utställning kommer till Sverige

Av Pjotr'k , skriven 14-04-13, kl: 07:58
Kategori(er): Övrigt: Fantasy

Utställningen Harry Potter: The exhibition är en kringvandrande utställning skapad av företaget GES tillsammans med filmbolaget Warner Bros. För första gången i Europa kommer den nu till Norrköping, Sverige. 

 

Från den 29 maj till den 7 september 2014 visas utställningen på Nya Parken i Norrköping. Eftersom det är första gången vi ser denna utställning på europeisk mark vet vi inte om hur kvaliteten är, men hemsidan ger ett lovande intryck. Om ni är ett Harry Potter-fan kan detta vara ett perfekt tillfälle att kasta en quaffle-boll i Quidditch-arenan eller sitta i Hagrids gigantiska fåtölj. 

 

Inträdet ligger på 195 kr för vuxna, med rabatter för barn, ungdomar och studenter. 

Ny minidokumentär från ILM visar arbetet bakom magin

Av loghaD , skriven 14-01-07, kl: 17:08
Kategori(er): Filmer: 12 Into darkness

ILM - Industrial Light and Magic - är ett näst intill legendariskt specialeffektsbolag, kända för sina bidrag till Star Wars, Harry Potter, E.T., Terminator, Avatar och så förstås Star Trek. Star Trek Into Darkness var den åttonde Star Trek-filmen de jobbade på, och gav dem verkligen en chans att visa vad de går för.

 

 

På samlarbloggen The Trek Collective kan du även spana in några av de konceptskisser som Star Trek-veteranen John Eaves producerade för filmen.

Star Trek Into Darkness får 11-årsgräns

Av Aike , skriven 13-04-27, kl: 22:22
Kategori(er): Filmer: 12 Into darkness

Bara för någon dag sedan skrev SF att Into Darkness var från femton år. Nu har åldersgränsen ändrats och filmen är från elva år, skriver biokedjans hemsida

 

Sedan kan vi notera att biljettrycket för filmen i Sverige inte är enormt för premiären den tionde maj. Det finns fortfarande gott om platser kvar i Stockholm, Göteborg och Malmö på de största biograferna i respektive stad. De bästa biljetterna är dock redan bokade för kvällsvisningarna. Men för den som är sent ute i Göteborg eller Stockholm kan säkerligen få biljetter även till premiärdagen, eftersom den visas på väldigt många dukar vid många tider under dagen och kvällen. I Malmö kan det dock bli tajtare, eftersom den bara visas två gånger på Royal premiärdagen.

 

Således är det en bit kvar till intresset i London, där sajten för att boka till Odeons Imax-biograf kraschade på grund av för många besökare tidigare i april. Något som, enligt uppgift, enbart hänt med filmer som Harry Potter och Avatar. Så kanske det krävs att man låter den trettonde Star Trek-filmen utspela sig i Stockholm för något liknande här?

 

Rösta på Star Trek i Tournament of Movie Fanatic Franchises

Av Aike , skriven 13-03-01, kl: 12:28
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Filmer

Star Trek behöver åter igen din röst. Denna gången i Moviefanatic.coms omröstning om vilken filmserie som är den bästa. Star Trek-filmerna är i kvartsfinal mot James Bond, men ligger en bit efter. Rösta här.

 

Star Trek bör dock ha en god chans om världens trekkers förenar sig, eftersom Trek slog ut bjässen Harry Potter i den första omgången.

Paramount var marknadsledande i USA 2011

Av Aike , skriven 12-01-11, kl: 15:40
Kategori(er): Övrigt, Övrigt: Fantasy, Övrigt: SF

Paramount  hade ett bra år 2011. Av alla biointäkter i USA tog bolaget hem tjugo procent, vilket var bäst av alla filmbolag, skriver Collider.com.

 

Totalt spelade bolagets femton filmer in 1,8 miljarder dollar. Snittet per film var 122 miljoner dollar. Tvåan Warners tjugo filmer spelade in 1,7 miljarder dollar, men hade ett betydligt lägre snitt per film. Även Sony och Disney lyckades komma över miljardgränsen, medan Universal och Fox hamnade precis under den.

 

Collider.coms statistik visar även att:

 

  • Maj var den månad flest gick på bio i västvärlden. 372 miljoner dollar spelade de nio filmerna som släpptes in den månaden. Sämsta månaden var september när biljetter för bara 53 miljoner dollar såldes, trots att månaden innehöll flest premiärer (arton) på hela året.
  • Den film som den internationella publiken gillade, men amerikanerna inte kom och såg var Johnny English. 95 procent av filmens intäkter kom utanför USA.
  • Filmer som innehåller mycket våld och sex är mindre populära än andra, trots att det kanske är lätt att tro det omvända. Filmer som har åldersgränsen restricted (med andra ord behöver man vara över 17 år för att se den i USA) presterar betydligt sämre än filmer som är barntillåtna eller har någon av de andra åldersgränserna.
  • Science fiction och fantasy är den mest populära genren sett till intäkter. Orsaken är förstås att Harry Potter, Transformers 3, Pirates 4 och Twillight var bland de mest sedda filmerna i fjol.

Fantasy fortsätter att dominera biografintäkterna

Av Aike , skriven 11-12-31, kl: 20:00
Kategori(er): Övrigt: Fantasy, Övrigt: SF

Biopublikens favoritgenre är fantasy. 2011 var sju av de tio mest sedda filmerna fantasyfilmer. Etta blev inte helt oväntat den sista Harry Potter-filmen som spelade in nästan 1,3 miljarder dollar runt om i världen, skriver Boxofficemojo.

 

Animerade filmer går också hem hos publiken, då fyra filmer (Kung Fu Panda 2, Smurfarna, Bilar 2 och Rio) var datoranimerade. En annan trend är att uppföljare dominerar, bara två filmer (Smurfarna och Rio) var inte det på topp tiolistan.

 

Science fiction var dock inte lika populärt i år. Samtidigt är det tydligt en mainstreamgenre. Den tredje Transformersfilmen hamnade på andra plats, Rise of the Planet of the apes på elfte, X-men på femtonde, Super 8 på tjugonde och Battle Los Angeles på tjugosjätteplats.

 

En film som dock inte alls levde upp till förväntningarna var Scream 4 som först hamnade på sextioförsta plats, med inte ens hundra inspelade miljoner dollar.

 

Topp tio:

 

1. Harry Potter and the Deathly Hollows Part 2 1,3 miljarder dollar

2. Transformers: Dark of the Moon 1,1 miljarder dollar

3. Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides 1,0 miljarder dollar

4. Kung Fu Panda 2  666 miljoner dollar

5. Breaking Dawn Part One 654 miljoner dollar

6. Fast Five 626 miljoner dollar

7. Baksmällan 2 582 miljoner dollar

8. Smurfarna 563 miljarder dollar

9. Bilar 2 552 miljoner dollar

10. Rio 485 miljoner dollar

Midnattsöppet ikväll på SF-bokhandeln

Av Pjotr'k , skriven 11-07-11, kl: 11:57
Kategori(er): Övrigt: Fantasy

Natten till imorgon är det på SF-bokhandeln dags för midnattsöppet i alla tre butikerna (Göteborg, Malmö, Stockholm) med anledning av släppet av den mycket efterlängtade femte boken i Fantasy-bokserien A song of ice and fire, boken heter A Dance with Dragons. Ni som inte känner till bokserien känner kanske istället igen TV-serien Game of thrones, som är ett mycket noggrant TV-förverkligande av George R.R. Martins populära böcker. 

 

Under kvällen och imorgon kommer Stockholmsbutiken även att dra igång en fantasydag med en massa aktiviteter i väntan på sista Harry Potter-filmen. Tävlingar kommer att hållas, och butiken kommer att vara öppen till klockan 22.00 dagen efter, så att det inte dröjer länge mellan buikens stängning och att Harry Potter-filmen går upp på biograferna.

Finlandssvensk radiopratare hyllar Star Trek-filmen

Av Aike , skriven 11-04-06, kl: 21:25
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek

Radioprofilen Magnus Hansen i Svenska YLE i Finland ogillar trekkers. Men Star Trek (2009) är ändå hans favorit bland rymdfilmer.

 

Så här skriver han:

 

"Jag har aldrig varit en fan av Star Trek. Jag tycker överlag att Trekkies är lägst på nördhierarkin. Harry Potter-fans och LotR-knarkare är till och med kreddigare än Trekkies. En åsikt jag reviderade i och med den nya och mycket mera kommersialiserade filmen om Star Trek. Den är jäkligt bra. Filmen utspelar sig i begynnelsen av Star Trek-odyssén. Kirk är ung och ingen kapten. Spock, som sedermera blev Kirks bff, hatar Kirk innerligt. Se den. Star Trek utan inavelsvårigheter är en succé!"(+)

 

Hansen leder Veckoslutskommittéen i Svenska YLE.

Fantasy dominerade biograferna 2010

Av Aike , skriven 11-01-01, kl: 19:35
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek, Övrigt: Fantasy, Övrigt: SF

Filmåret 2010 gick i fantasins tecken. Åtta av de tio mest framgångsrika filmerna på bio i världen var fantasy visar Boxofficemojos sammanställning.

 

Att biopubliken inte vill ha realism visade sig också genom att science fictionfilmerna Inception och Iron Man 2 knep de övriga två platserna. Det första seriösa dramat blev Shutter Island på femtonde plats, och det kritikerosade porträttet av Facebookgrundaren Mark Zuckerberg, The Social Network, hamnade först på tjugonionde plats. En annan trend är att animerade filmer, främst från Pixar och Dreamworks, är det som lockar besökarna. Fem filmer på listan är animerade, däribland årets etta Toy Story 3 och tvåan Alice in Wonderland.

  1. Toy Story 3 1,0631 miljarder dollar
  2. Alice in Wonderland 1,0243 miljarder dollar
  3. Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 865,8 miljoner dollar
  4. Inception 825,4 miljoner dollar
  5. Shrek Forever After 739,8 miljoner dollar
  6. The Twilight Saga: Eclipse 693,5 miljoner dollar
  7. Iron Man 2 621,8 miljoner dollar
  8. Despicable Me 540,4 miljoner dollar
  9. How to Train Your Dragon 494,9 miljoner dollar
  10. Clash of the Titans 493,2 miljoner dollar

Noterbart är att Star Trek-filmen, som hamnade på plats tretton 2009, med 385 inspelade miljoner dollar hade hamnat på elfte plats 2010 om den släppts det året.

Så många svenska trekkers finns det på Facebook

Av Aike , skriven 10-07-31, kl: 20:22
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Webbplatser och tidningar
Knappt 5000 svenska medlemmar på Facebook är trekkers, uppger sajtens annonsprogram.

Exakt uppskattat antal är 4940, varav 71 procent eller 3560 stycken är män. Ungefär 1300 kvinnliga medlemmar är trekkers. (Att det rör sig om uppskattningar ser vi här tydligt, då summan av antalet män respektive kvinnor inte når upp till det totala antalet.)
De allra flesta trekkers, knappt 73 procent, på Facebook är mellan 20-39 år gamla, vilket är ganska väntat med tanke på att serierna var som mest populära under 1990-talet och tidigt 00-tal. Dessutom är antalet medlemmar på sidan störst i den här åldersgruppen också.

Jämfört med andra populära franschises är antalet trekkers på sajten litet. Överlägsen etta är Twilight som har nästan 70 000 fans. En bra bit bakom kommer Harry Potter med 32 500 fans. Star Wars har 24 000 fans och Sagan om ringen har cirka 11 000 fans.

Totalt 3,8 miljoner svenskar är medlemmar på Facebook.

Yelchin kan bli den nye Spindelmannen

Av Aike , skriven 10-06-28, kl: 19:38
Kategori(er): Filmer: 12 Into darkness, Övrigt: Fantasy, Övrigt: Personer
Anton Yelchin (Chekov) är aktuell för rollen som Spindelmannen i den nya filmen som släpps sommaren 2012.
Enligt Deadline.com är han en av åtta finalister som filmbolaget Sony tittar närmare på.


Bland de övriga finns bland annat Logan Lerman (Percy Jackson and the Olympians: The Lightning Thief) och Frank Dillane (Harry Potter and the Half Blood Prince).
Den nya Spindelmannen kommer att filmas i 3d och släpps preliminärt den fjärde juli 2012, vilket är veckan efter Star Trek 12.

Inga Star Trek-karaktärer bland de mest minnesvärda rollfigurerna de senaste tjugo åren

Av Aike , skriven 10-06-03, kl: 21:24
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Övrigt: Fantasy, Övrigt: SF
Homer Simpson är den mest minnesvärda rollfiguren i film och tv de senaste tjugo åren. Det anser tidningen Entertainment weekly som listar de hundra främsta karaktärerna, skriver Svd.
På listan finns ingen Star Trek-karaktärer, trots att fyra serier och sex filmer har producerats sedan 1990.


Topp fem ser ut så här:

1. Homer Simpson (The Simpsons)
2. Harry Potter
3. Buffy (Buffy the vampire slayer)
4. Tony Soprano (The Soparanos)
5. Jokern (The Dark knight)

Star Trek sålde 7,9 miljoner exemplar i USA förra året

Av Pjotr'k , skriven 10-01-12, kl: 20:31
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek, Quarks: Blu-ray, Quarks: DVD, Övrigt: Fantasy, Övrigt: SF

Star Trek var den sjunde mest säljande filmen 2009 i USA. Totalt såldes cirka 7,9 miljoner exemplar på dvd och blu-ray.

Etta på listan var tonårstjejernas favoritfilm: Twilight, som knappt slog tonårskillarnas favorit: Transformers 2.

 

Hela listan:

1. TWILIGHT Kristen Stewart, Robert Pattinson 11,670 000

2. TRANSFORMERS: REVENGE OF THE FALLEN Shia LaBeouf, Megan Fox 11,520 000

3. UPP 9,154 000

4. MADAGASCAR: ESCAPE 2 AFRICA Animated 8,270 000

5. HARRY POTTER AND THE HALF-BLOOD PRINCE Daniel Radcliffe 8,152 000

6. BAKSMÄLLAN Bradley Cooper, Ed Helms 7,980 000

7. STAR TREK Chris Pine, Zachary Quinto 7,873 000

8. GRAN TORINO Clint Eastwood, Bee Vang 5,840 000

9. BOLT Animated 5,618 000

10. THE DARK KNIGHT Christian Bale, Michael Caine 5,530 000

 

Även om Star Trek inte sålde bäst, så var blu-rayversionen bäst, ansåg branschorganisationen The Digital Entertainment Group, som i förra veckan utsåg filmen till bästa blu-rayfilm 2009.

Chambliss nominerad till Art Directors Guild Award plus Star Trek på Baftalistan

Av Aike , skriven 10-01-08, kl: 21:04
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek, Prisutdelningar

Star Treks Scott Chambliss är nominerad som bästa art director för en fantasyfilm på Art Directors Guild Awards.

 

Chambliss tävlar om priset med följande filmer:

  • Avatar, Rick Carter, Robert Stromberg
  • District 9, Philip Ivey
  • Harry Potter and the Half-Blood Prince, Stuart Craig
  • Where the Wild Things Are, K.K. Barrett

Star Trek kan vinna brittiska Oscars

Brttiska British Academy Film Awards (BAFTA) presenterade tidigare i veckan den så kallade långa listan som visar de fem eller sex filmer utav 220 som fått flest röster inför galan den 21 februari. Star Trek är med i följande kategorier:

  • Bästa film
  • Bästa biroll (Zachary Quinto)
  • Manus
  • Make up & frisyr
  • Visuella Effekter
  • Ljud
  • Redigering
  • Kostymdesign
  • Produktionsdesign
  • Cinematografi

Star Trek vidare i kampen om en Oscarsnominering för visuella effekter

Av Aike , skriven 10-01-07, kl: 00:44
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek, Prisutdelningar
Först var de femton, nu är det bara sju filmer kvar som tävlar om Oscarsnomineringarna för visuella effekter.
En av dem som är vidare är Star Trek.


Filmerna Star Trek tävlar emot är:
  • "Avatar”
  • “District 9”
  • “Harry Potter and the Half-Blood Prince”
  • “Terminator Salvation”
  • “Transformers: Revenge of the Fallen”
  • “2012”

Den andre februari tillkännages vilka de tre nominerade filmerna blir.

Star Trek: den sjätte mest inkomstbringande filmen 2009 i USA

Av Aike , skriven 09-12-21, kl: 07:54
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek
Star Trek hamnade på plats nummer sex på inkomstlistan i USA 2009. Lika bra gick det inte i övriga världen.

USA
Etta: Transformers: Revenge of the fallen med 402 miljoner inspelade dollar
Star Trek sexa med 258 miljoner inspelade dollar; första gången sedan Star Trek: The Voyage home från 1986 en Trekfilm tar sig in på listan.

Övriga världen exklusive USA
Etta: Ice Age 3: 690 miljoner inspelade dollar
Star Trek på plats nitton med 126 miljoner inspelade dollar

Hela världen:

Etta: Harry Potter med 929 miljoner inspelade dollar
Star Trek på plats tio med 387 miljoner inspelade dollar, men faller sannolikt till plats elva när året är slut på grund av Avatar.

Star Trek var den femte mest twittrade filmen i år

Av Aike , skriven 09-12-17, kl: 06:20
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek
Star Trek var den femte mest omnämnda filmen 2009 på Twitter, visar ny statistik.

Topp fem:
1. Harry Potter
2. New Moon
3. District 9
4. Paranormal Activity
5. Star Trek


Även på Google var intresset för filmen stort. Star Treks trailer var den femte mest sökta. +

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter