Gå till innehåll

Kelvintidslinjen tillhör kanon


Nyhet

Rekommenderade inlägg

yor-2_210513.jpg
Holografisk representation av Yor, från en alternativ TNG-era

Det här baseras på något vi precis sett i Star Trek: Discovery's säsong 3, i avsnittet Terra Firma, del 1. Således något som andra redan upptäckt, men vi ser skäl att förmedla det ändå - säkert är det fler som, precis som undertecknad redaktör, har missat detta rätt så avgörande avslöjande om Kelvintidslinjen, den tidslinje som skapades i och med händelserna i filmen Star Trek från 2009. 

 

Vem var Yor?

Yor var en tidsagent från en annan tidslinje, en betelgeusier i stjärnflottan, som fastnat i vårt universum (det vi brukar kalla för Prime, även om alla andra universa säkert räknar sitt universum det främsta). När han varit skild från sitt universum och från sin tid under en längre tid bröts hans kropp ner till atomer och han dog följaktligen i stora plågor. 

 

Hur kommer Kelvintidslinjen in i detta?

Doktor Kovich berättar för doktor Culber att Yor kommit till dem från år 2379 och från en tidslinje om skapades efter att ett romulanskt gruvskepp åkt i tiden för att förändra den. Det här är alltså det som hände i filmen Star Trek och således första gången som dessa händelser nämns i annan Star Trek. 

 

Kelvintidslinjen har varit starkt ifrågasatt av många trekkers och många har menat att den inte passar in i "kanon" - alltså det rättesnöre som all sann Star Trek följer. Men nu när händelserna isåfall har kanoniserats av  övrig Star Trek - då kan ju kritikerna knappast säga annat än att det är kanon. 

 

Yors uniform är intressant. Den påminner om "våra" uniformer från början av 2300-talet, men har en badge från slutet av 2300-talet. Således är detta Kelvintidslinjens version av uniformerad klädsel. 

 

Andra tankar

Inverse.com har spekulerat i att orsaken till ambassadör Spocks död i Star Trek: Beyond berodde på att även han drabbades av samma öde som Georgiou och Yor. Intressant, men egentligen meningslöst att spekulera vidare i, utan mer grundfakta. Det ehöver ju inte drabba alla på samma sätt, effekterna av tidsresandet. 

 

[ Till originalnyheten ]

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Var med i konversationen

Du kan skriva ett inlägg nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att skriva inlägg med ditt konto.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Inklistrad som formaterad text.   Klistra in som klartext istället

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...