Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhetsarkiv

SyFy Portal omstrukturerar

Av Pjotr'k , skriven 05-12-21, kl: 21:29
Kategori(er): Webbplatser och tidningar
SyFy Portal, som varit en källa till Science Fiction-nyheter i flera år, omstrukturerar just nu sin webbplats och startar upp på nytt den 1 januari.

SyFy Portal är baserad i Storbritannien men rapporterar från hela världen.

Star Trek Communicator läggs ner

Av Jocke , skriven 05-12-07, kl: 15:45
Kategori(er): Webbplatser och tidningar
Tidningen Star Trek Communicator, som är Star Trek Fanclubs officiella tidning, publiceras inte längre. Nyligen så annonserade Decipher att de inte längre kommer att publicera tidningen och alla prenumeranter kommer att få tillbaka sina pengar.
Decipher Inc. will not publish the STAR TREK COMMUNICATOR magazine after Issue #155. We are in the process of developing a program to access and process subscriber data, calculate refunds, and post to subscriber accounts.

Enterprajs vann!

Av Pjotr'k , skriven 05-07-04, kl: 07:16
Kategori(er): Webbplatser och tidningar
Vid ett reklamjippo vid Feskekôrka i Göteborg tävlade flera spektakulära flygfarkoster om högsta pris. Kanske inte så intressant för denna webbplats om det inte vore namnet på Stockholmsgänget som vann; Enterprajs NCC-1701. Se bilden i nyhetskällan nedan.

(Tack till Durator)

Fråga Jonathan Frakes

Av Pjotr'k , skriven 05-06-21, kl: 21:44
Kategori(er): Webbplatser och tidningar
Snart kommer StarTrekUK.com att hålla en intervju med Jonathan Frakes och man kan redan nu skicka in frågor.

Chase intervjuar Marina Sirtis

Av Pjotr'k , skriven 05-06-06, kl: 13:04
Kategori(er): Webbplatser och tidningar
Marina Sirtis (Deanna Troi) intervjuades av Chase Masterson för ett par veckor sedan. Hela intervjun finns nu för nedladdning (12,6 MB, mp3) på TheFandom.com.

Svensk wiki om Star Trek

Av Pjotr'k , skriven 05-05-06, kl: 14:28
Kategori(er): Webbplatser och tidningar
I dag har Memory Alphas svenska sektion öppnat! Memory Alpha är en internationell wikipedia och den svenska sektionen som nu är under uppbyggnad har startats av vår forummedlem crazy voyager. Stick dit direkt och bidra med era kunskaper!

StarTrekNorge.com i gång igen!

Av Pjotr'k , skriven 05-05-06, kl: 11:24
Kategori(er): Webbplatser och tidningar
StarTrekNorge.com är i gång igen men det nya material som kommer in är än så länge enbart nyhetslänkar till TrekToday. Mads Strømsnes är fortfarande den drivande bakom webbplatsen som inte skall sammanblandas med föreningen Trekkers Norge.

Borgerna har landat i Kalmar

Av Pjotr'k , skriven 05-03-18, kl: 07:21
Kategori(er): Webbplatser och tidningar, Övrigt
I Kalmar går debatten hög efter att det beslutats att Kalmars nya konstmuseum skall byggas i den uppskattade och vackra Stadsparken. Bilden här vid sidan är inte exakt rättvisande, men den ger en bild av hur det är tänkt. En av de fåtalet som uttalat sig positiva till konstmuseet skrev i en insändare i Barometern-OT den 15 mars att "För de som kan sin Star trek så påminner det planerade byggnadsverket om en "Borg-kub" och det tycker jag är riktigt coolt."

Vi som kan vår Star Trek kan inte annat än instämma - visst är väl borgerna några som verkligen älskar kultur! ;)

Artikel om trekkers i Café

Av Pjotr'k , skriven 05-03-06, kl: 17:21
Kategori(er): Webbplatser och tidningar
Tidningen Café har en artikel om mötet med trekkers och Storm Troopers, m.fl. vid ett Grand Slam-konvent i USA. Mycket kul läsning, men vi måste varna för att den lättstötte trekkern inte bör läsa den! (Tack till Smirf för tipset!)

Trekkers Norge intervjuad i Trondheimstidning

Av Pjotr'k , skriven 05-03-01, kl: 21:00
Kategori(er): Aktiviteter, Webbplatser och tidningar
Adresseavisen har en artikel från i fredags där de intervjuar ledningen i Trekkers Norge. Intressant och mycket personligt skriven artikel.

Tjatter med Picardo och Trinneer, resumé

Av Pjotr'k , skriven 04-12-21, kl: 07:24
Kategori(er): ENT, VOY, Webbplatser och tidningar
Vi berättade 041210 om en intervju som Robert Picardo (Doktorn) skulle genomföra hos Chase Masterson (Leeta i DS9) på TheFandom.com skulle genomföra. Denna intervju finns nu att ladda ner i mp3-format på TheFandom.com.

Tjatten med Connor Trinneer (Trip) finns nu utlagd i skriven form på SaveEnterprise.com. Vi berättade om denna händelse 041207.

Boyd skäller på trekkers och Picardo intervjuas

Av Pjotr'k , skriven 04-12-13, kl: 18:06
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Webbplatser och tidningar
Den brittiske radiovärden Tommy Boyd attackerade Star Trek och dess fans i sin liveutsändning. Lyssna här.

Och efter den utskällningen kan det vara trevligare att se en intervju med Robert Picardo som StarTrek.com har lagt ut.

Julhälsningar från Enterprise

Av Pjotr'k , skriven 04-12-13, kl: 17:59
Kategori(er): Databasen & forumet, ENT, Webbplatser och tidningar
Vid reprisen av Borderland i helgen visades en julhälsning från Enterprise-besättningen. Läs mer på SciFiUniverse där du även kan ladda ner hälsningen.

(Och så nämndes Star Trek Databas på både Trekweb och Trektoday...)

Star Trek Norge ligger nere samt svar från Shatner och Reeves-Stevens

Av Pjotr'k , skriven 04-11-17, kl: 21:56
Kategori(er): ENT, Quarks: Litteratur, Webbplatser och tidningar
Av oklar anledning ligger StarTrekNorge.com nere just nu. Meddelandet på hemsidan säger:
Account for domain startreknorge.com has been suspended
och detta låter självklart inte bra. Vi har tidigare rapporterat om att den stora databasen har fått en ny redaktion men att det skulle vara problem annat än med forumprogramvaran har aldrig antytts. Vi hoppas därför att det är ett kortvarigt problem och vi på Star Trek Databas önskar den norska redaktionen all lycka.

Samtidigt finns ännu fler frågor och svar utlagda på William Shatners hemsida men han tiger fortfarande som muren omkring frågan om han skall vara gästartist i Enterprises fjärde säsong. StarTrek.com har också presenterat del 2 i intervjun med Judith och Garfield Reeves-Stevens, en intervjuserie som vi tidigare berättat om.

Senaste nytt om säsong 3 av TOS och federationens presidentval

Av Pjotr'k , skriven 04-11-02, kl: 17:23
Kategori(er): Quarks: DVD, TOS, Webbplatser och tidningar
Säsong 2 av TOS är precis på väg ut i olika omgångar på den europeiska marknaden (till Sverige den 17:e november) och nu släpps information om den tredje och sista säsongen. Bland extramaterialet finns en dokumentär om trek-samlande, "Collectible Trek", där vi bland annat får se en intervju med Leonard Nimoy. Ytterligare material blir det med intervjuer med Walter Koenig, James Doohan (Scott) - en av de sista framträdandena han gjorde - , George Takei (Sulu) och Eugene Roddenberry. De s.k. påskäggen innehåller en kavalkad över rödskjortorna på serien, inklusive ytterligare intervjuer med William Shatner och Leonard Nimoy. Säsong 3 släpps på region 2 den 6 december.

StarTrek.com rapporteras om slutstriden mellan de olika kandidaterna till posten som UFP:s president. Vadslagning sker hos ferengerna på egen risk!

Texter och bilder från ZTV-programmet

Av Pjotr'k , skriven 04-11-02, kl: 12:13
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Webbplatser och tidningar
WCT - Swedish Trekkers presenterar i dag lite bilder med anledning av ZTV-programmet Samantha i måndags. På Samanthas avsnittssida ligger texten kvar än så länge och WCT - Swedish Trekkers har lagt upp några bilder.

Mest Star Trek i Eslöv

Av Pjotr'k , skriven 04-11-01, kl: 16:05
Kategori(er): Webbplatser och tidningar
I Sydsvenskan var det i fredags en artikel kallad Mest Star Trek i Eslöv. Artikeln handlade om Niclas Jönsson, ordförande i TSS och TV-aktuell i kväll kl 20.30 på ZTV. [Tack till: Jan Kivisaar]

Missa heller inte Q&A om Star Trek i Nerikes Allehanda från den 27 oktober [Tack till: Anita Thåström]

ZTV mötte trekkers!

Av Pjotr'k , skriven 04-10-19, kl: 14:43
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Webbplatser och tidningar

Måndagen den 1/11 kl 20:30 sänds ett program på Z-TV där vi möter ett antal olika trekkers. Möjligen är det t.o.m. så att vi får se en batalj med några Star Wars-fans, men hon som ansvarat för marknadsföringen av produktionen (Jezzica Sunmo) har sagt både att det inte blev något och att programmet kommer att sändas som planerat. Även om det känns vagt, går vi ändå på vad hon har sagt senast, och det är att programmet sänds den 1/11 kl 20:30. Niclas Jönsson, ordförande i TSS skall enligt utsago finnas med i uniform och intervju.

StarTrekNorge.com har ny redaktion

Av Pjotr'k , skriven 04-10-18, kl: 10:23
Kategori(er): Databasen & forumet, Webbplatser och tidningar
StarTrekNorge.com har fått en ny redaktion sedan Mads Strömnes dragit sig tillbaka. Det är nu ett team bakom som står för både det tekniska arbetet såväl som för textmassan.

Deras pdf-tidning Trek-Lib har utkommit med sitt sjätte nummer i förra veckan. Den går inte att nå för tillfället, då servern som hela sidan ligger på i nuläget är hackad och ligger nere. Återkom dit om en dag eller två.

I sammanhang med detta vill jag trycka på att även vi här på Star Trek Databas behöver skribenter. Välkommen med ert material, som kanske kan vara på 1 sida eller mer (men blir det mindre så skicka in det ändå - det är varmt välkommet!).

Klingonska nyheter

Av Pjotr'k , skriven 04-09-16, kl: 10:00
Kategori(er): Webbplatser och tidningar
Den internationella, tysklandsbaserade, radiokanalen DW erbjuder nu en nyhetstjänst på klingonska, rapporterar BBC News. Det verkar inte vara fråga om verkliga radioutsändningar än, men de har några sidor där de på klingonska beskriver sin verksamhet och presenterar Tyskland för klingoner. De klingonska sidorna finns också på engelska och tyska, och det framgår inte i dag om de tänker starta radiosändningar på klingonska men uttalandet av chefen talar väl sitt tydliga språk:
tlhIngan Hol vIjatlhlaHbe'

För er som inte kan klingonska flytande så kanske en översättning vore på sin plats: Jag talar inte klingonska.

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter