Gå till innehåll

Star Trek: Discovery får fyra nya skådespelare, och en som byter roll


Nyhet

Rekommenderade inlägg

discovery-nya-ska-despelare-april-2017_170429.jpg

Star Trek: Discoverys rollista fortsätter att växa, och den här gången har vi fyra nya skådespelare att berätta om. Gemensamt har de att alla fyra är kanadensare, men i Star Trek: Discovery kommer de att komma från helt olika planeter.

 

Spoiler-nivå: Låg - Namn på skådespelare och lite information om en klassisk Star Trek-civilisation som kommer att spela en stor roll i Star Trek: Discovery. Denna information har delats via StarTrek.com samt genom officiella sociala mediekonton utan spoiler-varningar.


Först ut har vi Damon Runyan, en skådespelare och regissör som bland annat har synts i Suits och Gangland Undercover. I Star Trek: Discovery spelar han Ujilli, som beskrivs som en av ledarna för det Klingonska Imperiet.

 

Därefter har vi Clare McConnell, en nyetablerad skådespelerska som gjorde sin långfilmsdebut tidigare i år i den självständiga filmen Dim the Fluorescents. Även McConnell kommer att spela en av det Klingonska Imperiets ledare, nämligen en kvinna vid namn Dennas.

 

 

Det är intressant att McConnells karaktär beskrivs som en av det Klingonska Imperiets ledare, då tidigare information tyder på att imperiet är patriarkalt styrt. På 2300-talet fick kvinnor exempelvis inte tjäna på det Högsta Rådet, eller ens leda en klingonsk dynasti utan särskild dispens. Däremot hindrade detta inte Azetbur från att ta över som kansler för det Klingonska Imperiets efter hennes fars död på slutet av 2200-talet.

 

Oavsett hur Dennas har kommit över sin maktposition så lär både hon och Ujilli ha en viktig del i Star Trek: Discoverys handling. Vi vet sedan tidigare att Chris Obis rollfigur, T'Kuvma, strävar efter att ena de klingonska dynastierna, och detta skulle kunna göra Dennas och Ujilli till antingen hans fiender eller hans potentiella bundsförvanter, eller kanske lite av varje.

 

En som han definitivt har på sin sida är dock hans protegé, Kol, som enligt tidigare uppgifter skulle spelas av brittiska skådespelaren Shazad Latif. Gårdagens nyhet avslöjar dock att Latif har fått en ny roll i Star Trek: Discovery, nämligen som stjärnflotteofficeren kapten Tyler (engelska: Lieutenant Tyler). Rollen som Kol tas över av den kanadensiska skådespelaren Kenneth Mitchell, som bland annat har haft återkommande roller i TV-serierna Jericho, The Astronaut Wives Club och Frequency.

 

 

Nyheten om bytet kom som en stor överraskning för många, men detta är egentligen ingenting nytt i Star Treks historia. Exempelvis var det ursprungligen tänkt att Marina Sirtis skulle spela Tasha Yar i Star Trek: The Next Generation medan Denise Crosby var tilltänkt för rollen som Deanna Troi, men som vi alla nu vet blev det istället tvärtom. Ett mer långt gånget exempel har vi från Star Trek: Voyager, där man spelade in flera scener med skådespelerskan Geneviève Bujold som kommendör Janeway innan man bestämde sig för att istället ge rollen till Kate Mulgrew.

 

Dessutom så verkar bytet ha varit i görningen under ett längre tag, även om vi bara nyligen har fått veta om det. I slutet av mars lade Mitchell upp en bild på Instagram där vi får se honom på väg till Toronto med Star Trek-romanen The Final Reflection i högsta hugg. Den här boken är något utav en kultklassiker bland klingonfantaster, så sannolikt var detta ett led i hans förberedelser inför att ta över rollen som Kol.

Mer nyligen lade han även upp den här bilden. Det kan tyckas att bilden har mer med Star Wars att göra än med Star Trek, men om man tittar noggrant så kan man se en del klingonsk text i bakgrunden. Det mesta är för suddigt för att urskilja, men man kan bland annat se uttrycket tlhIngan maH ("Vi är klingoner.") och ordet SuvwI''a'pu' ("storslagna krigare").

 

Sist men inte minst har vi Rekha Sharma, som kommer att kliva ombord stjärnskeppet Discovery i rollen som skeppets säkerhetschef, kommendörkapten Landry (engelska: Commander Landry).

 

 

Sci-fi-fans kanske känner igen henne som Tory Foster i Battlestar Galactica eller Dr. Lorelei Tsing i The 100, men hon har även en alldeles särskild koppling till Star Trek: Hon hade nämligen ett gästframträdande som Avi Samara i Still Treads the Shadow, som är det senaste avsnittet av fanserien Star Trek Continues.

 

 

Källa

 

[ Till originalnyheten ]

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Var med i konversationen

Du kan skriva ett inlägg nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att skriva inlägg med ditt konto.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Inklistrad som formaterad text.   Klistra in som klartext istället

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...