Gå till innehåll

Deadline: Tarantinos eventuella Star Trek-film kan få 17-årsgräns i USA


Nyhet

Rekommenderade inlägg

Nyheten att Quentin Tarantino kanske kommer att regissera nästa Star Trek-film har knappt hunnit sjunka in, men det verkar allt troligare att det kommer att bli av. Enligt nya uppgifter som Deadline har tagit del av har regissören suttit i långa möten med tre manusförfattarkandidater: Mark L. Smith, Lindsey Beer och Drew Pearce. Än så länge verkar Smith - som skrev manuset till The Revenant - vara förhandstippad för uppdraget.

 

Vanligtvis skriver Tarantino sina egna filmmanus, men i det här fallet verkar han alltså bara stå för synopsisen och eventuellt regin. Således lär den här filmen skilja sig rätt mycket från tidigare Tarantino-filmer, men hans medverkan torde göras känd på minst ett sätt: Filmskaparen har tydligen satt som krav att filmen ska få en "R-rating", vilket vill säga att biografer i USA avråds från att låta barn under 17 se filmen utan vuxet sällskap.

 

I Sverige brukar åldersgränser för filmer sättas något lägre än i USA, och på SF Bio kan filmer som mest få en 15-årsgräns, vilket innebär att filmen är förbjuden för barn under 11 år och att barn mellan 11 och 15 års ålder enbart får se filmen i vuxens sällskap.

 

 

Tidigare Star Trek-filmer har fått någon av de lägre rubriceringarna PG eller PG-13, vilket inte innebär någon direkt åldersbegränsning men tillråder föräldrars uppsikt. Filmstudior siktar ofta på dessa lägre rubriceringar för att maximera den potentiella publiken, men samtidigt har sentida storsäljare såsom Deadpool och Logan visat att R-rubricerade filmer kan var precis lika lukrativa.

 

Om Paramount går med att göra en R-rubricerad Star Trek-film så kan vara ett tecken på att de vill locka en ny publik efter Star Trek Beyonds något besvikande biljettintäkter. Samtidigt kan det också ses som ett sätt att ge filmskaparna friare tyglar, utan att behöva oroa sig för att någon enskild scen kommer att behöva klipps därför att den annars skulle höja hela filmens rubricering.

 

Även om det skulle bli den första Star Trek-filmen med en så hög åldersgräns så är den inte helt ensam: Star Trek: Discovery  har åldersrekommendationen TV-MA i USA, vilket innebär att FCC har gjort bedömningen att serien är specifikt avsedd för en vuxen publik och kan vara olämplig för barn under 17 år.

 

Källa

 

[ Till originalnyheten ]

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Var med i konversationen

Du kan skriva ett inlägg nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att skriva inlägg med ditt konto.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Inklistrad som formaterad text.   Klistra in som klartext istället

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...