Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhetsarkiv - April, 2019

Star Trek i rubrikerna 27 april 2019

Av Aike , skriven 19-04-27, kl: 09:51
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, DIS, PIC
  • Anson Mount säger till Calgary Herald att han skulle älska att spela Pike igen: "Det är en figur som jag älskar. Jag älskar Star Trek, och det är en upplevelse som jag redan har älskat".
  • Även Ethan Peck (som för övrigt är Hollywoodstjärnan Gregory Pecks barnbarn) är villig att återvända som Spock. "Finns det hopp? Ja, det hoppas jag," säger Peck till Rotten Tomatoes.
  • Det finns sedan en tid sedan även ett upprop på Change.org där trekkers uppmanar CBS att låta oss fortsätta att följa Pikes äventyr ombord på Enterprise. Just nu har över 25 000 personer signerat uppropet. Målet är att nå 35 000 namnunderskrifter. Du hittar uppropet här.
  • Under den gångna veckan, den 22 april närmare bestämt, startade inspelningen av den nya Picard-serien. Serien spelas in i södra Kalifornien, skriver Trekmovie.com.
  • Ethan Phillips (Neelix) har en ny roll. Han dyker upp i den nya komediserien Avenue 5 som ska sändas på Hbo. Serien utspelar sig 40 år in i framtiden och Phillips spelar Spike Martin, som är en före detta astronaut. Det skriver Trekmove.com.

Kurtzman om vart Discovery tar vägen i säsong tre *Spoilers*

Av Aike , skriven 19-04-19, kl: 21:04
Kategori(er): DIS

Den maffiga finalen på Discoverys andra säsong, Such Sweet Sorrow, lämnar en del frågor obesvarade. I en intervju med Hollywood Reporter avslöjar seriens upphovsman Alex Kurtzman några saker inför den tredje säsongen.

 

Observera att resten av texten avslöjar handling ur det sista avsnittet som släpptes i dag fredagen den 19 april, så har du inte sett det bör du nog vänta med att läsa den.

 

I slutet av avsnittet ser vi Discovery färdas in i ett maskhål. Men vart tar skeppet vägen? Alex Kurtzman:

-Vi hoppar 950 år in i framtiden för säsong tre.

 

Varför lämnar då Discovery 2200-talet?

-Det var mycket debatt om hur vi skulle knyta ihop alla lösa trådar med vad vi vet om den klassiska tidslinjen. Vi kände ganska snart att vi ville visa den röde ängelns signaler på nytt och avslöja att det var Burnham som sänt dem skulle vara tillfredsställande. Särskilt eftersom cirkeln sluts med premiäravsnittet av säsong två när hon ser den röda ängeln för första gången och att det nu avslöjas att hon har sett sig själv hela tiden. Det är den typen av berättelser som tidsreseberättelser gör bäst om man får matematiken att stämma. Säsongsavslutningen var summan av månader av arbete mellan att skriva den och skapa den produktionsmässigt. Det är det största vi någonsin gjort. Vi alla kände att vi var så upprymda med vad vi skapade och alla gav hundra procent varje dag. Det var verkligen tillfredsställande.

 

Han fortsätter:

-Vi älskar att leka inom den klassiska tidslinjen. Det är kul att upptäcka saker om det som folk inte har utforskat ordentligt än. Med det sagt så kände vi starkt att vi ville ge oss själva ny energi inför den tredje säsongen med nya utmaningar. Vi är längre bort än någon Trek-serie har färdats förut.  Jag hade också erfarenheten från att arbeta med JJ Abrams Star Trek-filmer där vi också hade problem med den klassiska tidslinjen. Vi visste hur Kirk hade dött och vi undrade hur vi skulle kunna utsätta honom för fara så att det kändes verkligt. Det var det som ledde oss till den alternativa tidslinjen, så att vi plötsligt kunde berätta en historia på ett väldigt oförutsett sätt. Det är samma tankeprocess som fick oss att hoppa 950 år in framtiden. Vi är nu helt fria från det gamla, och vi har ett helt nytt universum att utforska.

 

Hela intervjun finns här. Där diskuterar Kurtzman bland annat mer om den Sektion 31-serien, vem som skall bli kapten ombord på Discovery och mycket mer.

Michelle Yeoh: "Sektion 31-serien kommer att vara rolig"

Av Aike , skriven 19-04-19, kl: 14:45
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, DIS

Vi kommer att få se en "trevligare Philipa Georgiou" i den kommande serien om Sektion 31. Det berättade Michelle Yeoh, som spelar Georgiou, för Newsweek i veckan som gick.

 

-Så hon har förstått att om jag inte dödar först och ställer frågor sedan, så kan vi sätta oss ner och tänka på saken. Det är den här trevligare, snällare sidan, men du vet aldrig om hon kommer att byta tillbaka till sitt gamla jag igen.

 

Yeoh säger också:

-Sektion 31-serien kommer att vara roligare — mindre intensiv. Vi kommer att besöka fler planeter. Åka runt och rädda folk på vårt egna sätt.

 

Serien som utannonserades i januari kommer dock att dröja.

-Vi kommer att filma säsong tre av Discovery först och sedan gå vidare till Sektion 31, säger Yeoh.

 

Enligt Trekmovie.com arbetar seriens huvudproducenter Bo Yeon Kim och Erika Lippoldt med att skriva dess premiäravsnitt just nu. Vad serien om Sektion 31 kommer att heta är ännu oklart.

Shatner återvänder i ny Star Trek-serie

Av Aike , skriven 19-04-01, kl: 06:44
Kategori(er): Övrigt: Aprilskämt

***OBS! Detta var ett aprilskämt! Dock: vårt aprilskämt från 2012 om att JJ Abrams lämnar Star Trek för Star Wars besannades ett par år efter skämtet, så vem vet. Och citaten från Shatner om att återskapa Kirk från 60-talet med hjälp av virtual reality är sanna.***

 

 

Först Picard, nu Kirk. Det utannonseras nya Star Trek-serier som aldrig förr. 2020 släpper CBS en ny serie där William Shatner åter kliver ombord på USS Enterprise, skriver bolaget i ett pressmeddelande, rapporterar Treknews.

 

Bakom serien står Alex Kurtzman, som har skapat Discovery och den kommande serien om Picard.

-Jag har alltid haft dåligt samvete att vi inte hade med Kirk i Star Trek-filmen från 2009. Han är en legend, men vi kunde inte komma på hur vi kunde återuppväcka honom eftersom han dog i Generations, säger Kurtzman i pressmeddelandet.

-Men nu har vi hittat ett sätt som kommer att imponera på hardcore trekkers, ja, jag vet att det inte blir lätt men det handlar om tidsresor, maskar som har en iq på 450 samt lite hjälp från Q och Picard, fortsätter han.

 

William Shatner kommenterar den nya serien så här:

-De kommer låta Kirk återuppstå från de döda. Jag älskar det. 

 

Det avslöjas också att i serien kommer Kirk både vara gammal och ung. Men den unge Kirk kommer inte spelas av någon annan skådespelare. I stället kommer Shatner att med hjälp av virtual reality-teknik att kunna återskapa sitt utseende från 1960-talet.

 

-Jag fick nyligen kontakt med vr-företaget Ziva och de har filmat mig med 240 olika kameror. Så de kan nu producera min kropp, mitt ansikte på vilket sätt som helst, inklusive hur jag såg ut för 50 år sedan, säger Shatner.

 

Serien börjar att spelas in i sommar och ska sändas tidigt 2020 på CBS All Access och på Netflix utanför Nordamerika. Med andra ord blir det snart en duell mellan de legendariska Star Trek-kaptenerna, Kirk och Picard, på en teve nära dig.  

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter