Gå till innehåll

Star Trek: Axanar drar in en halv miljon dollar, Star Trek: Equinox tar nya tag, m.m.


Nyhet

Rekommenderade inlägg

axanar_inverness_140824.jpg

 

När Star Trek: Axanar drog igång sin senaste Kickstarter-kampanj var det många som undrade hur det skulle gå. Det var inte många som tvivlade på att de 100 000 dollar som de hade satt som mål för insamlingen, och många trodde nog att de utan vidare problem skulle kunna dra in det dubbla. Däremot var man tvungen att fråga sig hur de skulle lyckas få in de 650 000 dollar som fordras för att färdigställa filmen; skulle det finnas nog med intresse för att finansiera en till Kickstarter-kampanj, och sedan en till, och kanske ytterligare en eller två om det inte skulle räcka?

 

Den frågan har dock blivit närmast akademisk på senare tid, i och med att insamlingen nu ligger på mer än 590 000 dollar, och en del hoppas på att de ska kunna klara hela budgeten med pengarna från den här insamlingen. Det är kanske lite väl optimistiskt, särskilt med tanke på att Kickstarter och Amazon behåller en avsevärd andel (omkring 20%) av alla insamlade pengar, så vi får nog räkna med att de gör en till insamlingen senare i år, antagligen i samband med att de släpper Axanar: Heroes; en serie med vinjetter som ska utforska karaktärer och teman som har anknytning till filmen.

 

Star Trek: Axanar har fått mycket uppmärksammanhet för sin stjärntäta rollbesättning (som nyligen har utökats med Voyager-skådespelaren Garrett Wang i rollen som en klingonsk kapten), men den främsta förklaringen till projektets framgångar torde vara den mycket imponerande prequel-dokumentären https://www.youtube.com/watch?v=1W1_8IV8uhA, som har fått en hel del uppmärksamhet i sociala medier. Och på tal om just sociala medier fick insamlingen ett rejält lyft häromdagen tack vare ett uttalande från en av internets favoritpersoner:

 

Battlestations! RT if you want exciting new Star Trek filmmaking. Let's make this happen--just hours left to help: https://t.co/5qFvVbS8dG

— George Takei (@GeorgeTakei)

August 23, 2014
Redigerad av Nyhet
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Var med i konversationen

Du kan skriva ett inlägg nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att skriva inlägg med ditt konto.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Inklistrad som formaterad text.   Klistra in som klartext istället

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...