Jump to content

Nedräkningen stoppad till söndag morgon


Nyhet

Recommended Posts

sts-116.png Uppskjutningen av rymdfärjan stoppades under nedräkningen vid T-5 minuter. Orsaken till uppehållet var inte några tekniska problem med rymdfärjan utan väderleken. Den amerikanska rymdstyrelsen NASA förklarade att molnen över Space Kennedy Center var för låga och täcket för tjockt för att få en säker uppskjutning. Nästa försök kommer att ske på söndag morgon kl 02.47 svensk tid.

Uppdraget som kallas STS-116 eller Celsius kommer att vara ett 12 dagars uppdrag i rymden där besättningen kommer att fortsätta med utbyggandet av ISS.

TV4 har meddelat på sin hemsida att de kommer att fortsätta att bevaka Discoverys resa. Inom kort kommer mer detaljer om hur TV4 kommer att bevaka det andra försöket att skjuta upp rymdfärjan. Framöver kommer det dessutom att bli en exklusiv direktsänd intervju med Christer Fuglesang i rymden som kommer att göras när besättningen befinner sig på rymdstationen ISS.

I "Gomorron Sverige rymdspecial" bevakas uppskjutningen från kl 02.05 till 04.00, på söndag morgon, där följer SVT1 Christer Fuglesangs rymdäventyr i direktsändning från Cape Canaveral i Florida. För de morgontrötta kommer de även sända ett sammandrag i SVT1 kl 07:00.

Mer information om de olika stegen vid nedräkningen inför uppskjutningen av rymdfärjan finns på NASA:s hemsida.

Källa

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...