Jump to content

Star Trek-referenser med anledning av Fuglesang


Nyhet
 Share

Recommended Posts

Flera tidningar har uppmärksammat Fuglesangs framtida färd till stjärnorna och detta verkar leda till vissa Star Trek-referenser. I Barometern-OT skriver krönikören Helene Ljung:

När Star Trek började sändas i svensk TV för en herrans massa år sen fick jag en idol: Kapten Kirk, spelad av William Shatner. En förälskelse som satt i hela serien. Häromkvällen var han på TV, programledare för en mycket amerikansk Rädda-Livet-Dokumentär. Det vill säga den uppgift som åldrande stjärnor får sej tilldelade, att sprida det sista dammet av sin forna stjärnglans genom att läsa klyschfyllda speakertexter. Förälskelsen är över. Han påminde om ett rostigt rymdskepp, lite svullet kring lastrumspartiet, lite sprickor och ett darrigt navigationssystem. Eller: han såg ut precis som gamla filmstjärnor som tror att en rikligt tilltagen och välsprejad toupé är attraktivt, att generöst med smink över de fårade kinderna kan lura publiken och att gigantiska axelvaddar i kavajen ska dölja att midjan är borta. (B-OT 2006-12-07)

Norrbottens-Kuriren beskriver hur Star Trek haft stort inflytande på utvecklingen av den s.k. "space opera"-genren och berättar samtidigt att Fuglesang har fascinerats av science fictions rymdäventyr (N-K 2006-12-08). Sist men inte minst, så svarar rymdexperten Charlotte Beskow på Aftonbladets läsares fråga om vilken film hon tycker bäst om:

Star Trek! och bästa bok är Ray Bradbury The Red Planet dvs Den Röda Planeten, som handlar om Mars. (AB 2006-12-07)

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...