Jump to content

Fler detaljer kring Star Trek Online


Nyhet

Recommended Posts

I Cryptic Studios blogg ”Ask Cryptic” har svarat på ytterligare frågor rörande Star Trek Online, som är under stark utveckling:

Då Star Trek, både avseende grundberättelsen och karaktärerna, är i det närmaste ikoniskt, hur kommer berättelsen [i Star Trek Online] att levereras? Kommer det att bli röster [från de tidigare skådespelarna] eller inklippta scener [från serierna]?

Star Trek Online äger rum runt år 2409, nästan 30 år efter händelserna i Star Trek: Nemesis och Star Trek: Voyager. Många av karaktärerna har därför gått i pension, avlidit eller på annat sätt gått vidare. Självklart finns det karaktärer med lång livslängd, eller som har barn. Förvänta er därför att få se några ättlingar till dessa karaktärer, vänskaper utvecklas och gamla fiender återvända. Och räkna självfallet med välkända platser såsom stjärnflotteakademin, Deep Space 9, Qo'noS och Vulcan tillsammans med helt okända världar.” (Källa)

Vidare berättar bloggen att psi-kapabla karaktärer (vulcaner, betazoider, ocampaner, etc), kommer att finnas med och att deras förmågor självfallet blir en del av försvar (ex: vulcaners förmåga att klara av psi-attacker bättre) eller som spelelement med telekinesis (såsom ocampanerna). Det är intressant att de nämner just ocampanerna, då dessa inte finns med i Federationen, utan befinner sig 70.000 ljusår bort. Den enda ocampan som funnits i närheten var Kes, men hon var gammal (ca 6 år, om jag inte minns fel) när vi senast såg henne. Kanske har några ytterligare ocampaner tagit sig till alfa- och betakvadranten? (Källa)

Teamet bakom Star Trek Online arbetar just nu bland annat på att storleken på samtliga skepp skall vara korrekt, så gott som alltid. De har gjort några få undantag, men vill inte få kritik från trekkers, något som skett vid tidigare utgivna Star Trek-spel, och väljer därför att lägga ner mycket tid på detta. Det kommer också en möjlighet att göra egna personliga loggar, för att öka attraktionen för spelet. (Källa)

Cryptic Studios har dessutom lagt upp den framtida historien för åren 2379-2380, men den innehåller tyvärr inga överraskningar. Det är Star Treks historia som redan fastställts genom böckerna och innefattar allt som hände det första dryga året efter praetor Shinzons fall i Star Trek Nemesis. Bland annat redogörs för Tal'auras övertagande som praetor, med stöd av flottkommendör Tomalak (känd från TNG). En stor del av Enterprises besättning har flyttat till andra uppdrag, bland annat Riker och Troi som gått till USS Titan. Dessutom har den kvinnliga grundaren (känd från DS9) åtalats, samtidigt som Federationen pumpar in resurser för att bygga upp Cardassia, bland annat genom ett jordbruksprojekt lett av Keiko O'Brien. Som sagt var, inga överraskningar, men ändå bra att få det samlat. De får nog ett mer omfattande arbete med att fastställa historien för åren 2380-2408. (Källa)

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...