Jump to content

Star Trek i rubrikerna - 3 februari 2009


Nyhet

Recommended Posts

  • En mycket aktiv trekker i Nordirland, som också är präst i Katolska kyrkan, intervjuas av Belfast Telegraph. Hans namn är Fader Ian Fee och ni kan knappt ana hur mycket Star Trek-prylar som denne präst har. Han känner flera präster och pastorer från en mängd olika kristna samfund som är aktiva trekkers och berättar att Star Trek-karaktärerna var hans hjältar i barndomen. (+)
  • WhatsOnStage har nominerat teaterföreställningen Hamlet, där Patrick Stewart spelade Claudius, till priset "The Target Live Best Regional Production". (+)
  • Alice Krige (borgdrottningen) kommer delta i teaterproduktionen Toyer, en psykologisk triller, på Arts Theater i London den 16 februari till 11 april. (+)
  • io9skriven om boken The Canon av Natalie Angier som bland annat beskriver att Star Treks arters uppenbara likhet med människan ändå kan vara mycket sannolik. Om det finns andra arter i yttre rymden, menar Angier, så fungerar naturen på det mest minimalistiska sättet att de, om förutsättningarna för liv är någorlunda lika, skapar olika arter som blir iögonfallande lika. (+)
  • Gary Graham (som bland annat spelade ambassadör Soval i Star Trek: Enterprise, menar att abort är mord och går där emot ett tabu som tydligen finns bland skådespelare i Hollywood-etablissemanget att tala om detta. Att han själv har betalat för tre aborter för många år sedan förklarar han med att han då inte förstod vad han nu gör samt att han var oerhört självisk vid den tiden. Läs mer i hans egen blogg, men var beredd på vulgärt språk. (+)

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...