Jump to content

Intervju med April Webster


Nyhet

Recommended Posts

star_trek_xi_superliten.jpgstm_144.jpgApril Webster, som i samband med Star Trek XI har haft ansvaret för rollbesättningen, ger en intervju i det kommande numret av Star Trek Magazine. Utdrag ur intervjun har tillsänts Star Trek Databas från utgivaren Titan Magazines och ur den saxas följande:

Om de specifika utmaningarna i att rollbesätta Star Trek:

Som barn tittade jag mycket på Star Trek men jag var aldrig någon trekker. Jag har stor respekt för fansen så när vi rollbesatte filmen blev detta en viktig del. [...] Vi rollbesatte karaktärer som var välkända, älskade och vördade och då vi inte uppfann karaktärerna i sin helhet blev det verkligen en fråga om vem som skulle passa bäst in. Vi hade parametrar uppställda för nästan varje karaktär. När vi genomförde rollbesättningen var det så många människor som ville vara med i filmen för att det var en del av deras uppväxt eller för att de tittade på det med sina fäder. Mestadels var det The Next Generation som de hade sett, för killarna vi plockade in var i 20-årsåldern snarare än i 40-årsåldern, men alla hade en stark personlig koppling till Star Trek på ett eller annat sätt. Folk kom in och visste alla detaljer!

Om att ge rollen som James T. Kirk till Christopher Pine:

Det blev riktigt svårt att rollbesätta Kirk för du behöver verkligen någon som hade samma självsäkerhet som Shatner tog med sig när han anställdes [på 1960-talet].[...] Vi såg många riktigt bra skådespelare, men det som Chris tog med sig var en känsla av "Jag vet hur bra jag är!" Inte för att han är sådan i sin person, för han är verkligen ingen arrogant person på något vis. [...] Han har fötterna på jorden och är en så bra skådespelare. [...] Jag har känt Chris en lång tid. Jag kände hans far Robert när jag började min karriär - hans far är en underbar skådespelare han med och du kan se att Chris med sina föräldrar fick en bra uppväxt. Han var inget typiskt Hollywoodbarn som agerar ut hela tiden. [Han är en sådan som] har en känsla av sin egen förmåga och jag tror att när du har en skådespelare som har just det, så syns det också på filmduken.

Det kommande numret av Star Trek Magazine ges ut den 9 april och har nummer 144. Hela numret är ett specialnummer om den elfte Star Trek-filmen, ett tema som kommer att genomsyra minst två nummer av tidskriften ytterligare.

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...