Jump to content

Narnia 3 har börjat spelas in, men Bilbo saknar fortfarande finansiering


Nyhet
 Share

Recommended Posts

Den tredje delen i CS Lewis Narniasaga, the Voyage of the Dawn Treader, började filmas i Australien i måndags, skriver Dark Horizons. Men Tolkienprequeln the Hobbit om Bilbos äventyr har inte ännu fått grönt ljus, berättade Peter Jackson på Comic Con.

Det kan te sig underligt då Konungens återkomst spelade in nästan lika mycket som de två första Narniafilmerna tillsammans. Mycket beroende på att Narnia 2, Prince Caspian, gick sämre än väntat.

Men Narniaserien har bytt filmbolag. Numera är det Fox som står bakom produktionen i stället för Buena Vista. Ryktet säger att Fox har sänkt filmens budget jämfört med föregångarna och därför gett filmen klartecken.

Bilbo saknar däremot finansiering. Skälet som Jackson uppgav var att det f??rsta utkastet av manuset inte ännu var färdigt. Han antydde också att förändringar inom filmbranschen var orsaken.

-Filmbranschen är i det konstiga tillståndet där intäkterna minskar, eller i alla fall det är så filmbolagen känner. Dvd-försäljningen viker, internetpiratkopiering, så det är ett ömtåligt läge. Det känns som hela branschen är defensiv just nu.

The Voyage of the Dawn Treader beräknas ha premiär i december 2010. När och om the Hobbit öppnar är oklart.

Källa

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...