Jump to content

Paramount anordnar Star Trek-visningar för Oscarsjuryn


Nyhet

Recommended Posts

star_trek_dvd-omslag_091029_tumme.jpgStar Trek är en av fyra filmer som Paramount specialvisar för medlemmar i Oscarsjuryn.

De övriga filmerna är:

För att marknadsföra visningarna och föreslå kategorier som jurymedlemmarna kan rösta på har Paramount skapat hemsidan Paramountscreenings.com. Ännu finns det dock inga tider eller kategorier för Star Trek. I stället är det Up in the air och The lovely bones som bolaget storsatsar på, då det sker flera visningar runt om i USA och London under främst december månad. (+)

Nomineras Star Trek som bästa film?

Nytt för i år är att tio i stället för fem filmer nomineras i kategorien bästa film. Orsaken sägs vara vikande tittarsiffror för Oscarsgalan samt att populära och kritikerrosade filmer som The dark knight ignorerades förra året. Star Trek har sedan den släpptes i maj omnämnts som en möjlig kandidat. Här är några exempel:

"J.J. Abrams dynamiska reboot är det definitiva exemplet på den typ av film Oscarsjuryn skulle vilja se blir nominerad, om än bara för att förbättra tittarsiffrorna. Till skillnad, från till exempel, Transformers så dyrkade både kritiker och biopubliken den."

Moviefone.com

"Fördelar: Det var ett word of mouth-fenomen som tystade alla nejsägare genom att få med sig både publiken och filmkritikerna. Filmens succé har fått folk att kalla regissören J.J. Abrams den näste Steven Spielberg och skapat flera potentiella stjärnor som Chris Pine och Zoe Saldana.

Nackdelar: Förutom att det är science fiction kan man inte ignorera att det också är "Star Trek." De orden kan fortfarande ha en mycket negativ innebörd för Oscarsjuryn. Är medlemmarna verkligen villiga att placera en film med den titeln bredvid tidernas bästa filmer? Ens enbart som en nominerad film?"

Hitfix.com

"Det må ha varit den elfte filmen, men J.J. Abrams reboot av rymdskeppet Enterprise belönades med positiva recensioner från 95% av kritikerna och drog in 258 miljoner dollar [i USA]. "Det här är inte bara en suverän Star Trek-film, det är en suverän film", säger Scott Mantz på Access Hollywood. "Tänk hur svårt det är att reboota en franchise som debuterade på teve för 43 år sedan".

Usa Today

Tidningens läsare håller med. I en webbomröstning vill 16 procent att Star Trek nomineras som bästa film. Det är n??st bäst efter Upp som har en procent mer.(+)

Sajten Ropeofsilicon.com som rankar olika filmers chanser tror dock inte att Star Trek blir nominerad. Just nu rankar sajten filmen på sjuttonde plats samt menar att filmens trend är nedåtgående.(+)

Vilka filmer som blir nominerade avslöjas den andra februari nästa år.

Källa

[ Till originalnyheten ]

Edited by Nyhet
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...