Jump to content

Cowboy vs. Aliens inspirerar Star Trek 12


Nyhet

Recommended Posts

Manusförfattaren Roberto Orci säger att han och hans kollega Alex Kurtzman har inspirerats av den kommande filmen Cowboy vs. Aliens, som de har skrivit manuset till, när de skriver Star Trek 12.

-['Cowboys and Aliens'] inspirerar den lite, säger han i en intervju med Airlock Alpha.

Exakt på vilket sätt går han dock inte in på. Han säger dock att Star Trek-serien från 60-talet bygger på tanken att resa ut i rymden som cowboys och nybyggare, medan i Cowboy vs. Aliens är det stjärnorna och rymden som kommer till vilda västern. En gissning kan därför vara att Kirk, Spock och de andra kommer att hamna på en främmande planet. Något som är sällsynt i filmerna, men mer vanligt i serierna.

Detta skulle inte heller vara första gången filmer duon har skrivit liknar varandra. Det finns uppenbara likheter mellan Transformers 2 och Star Trek (2009) sett till strukturen, bland annat dyker det upp en äldre vis figur, Spock respektive roboten Jetfire, i mitten av bägge filmerna som förklarar vad det är som har hänt.  

Cowboy vs. Aliens handlar om att utomjordingar attackerar en stad i vilda västern under 1800-talet. Den har premiär i juli och har Daniel Craig i huvudrollen.

Källa

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...