Gå till innehåll
Nyhet

NASA har påbörjat arbetet med att konstruera efterträdaren till rymdfärjan

Rekommenderade inlägg

BildDet amerikanska skyttelprogrammet närmar sig sitt slut. Den allra sista uppskjutningen med rymdfärjan sker den 8 juli via den enda kvarvarande rymdfärjan Atlantis. Därefter står NASA utan någon egen rymdfarkost som kan ta astronauter till rymden under förmodligen flera år. Man planerar dock att hyra in sig - förutom genom den ryska Soyuz - på kommersiella amerikanska rymfarkoster under tiden, som t.ex. Space-X med sin rymdkapsel Dragon.

Men en ny rymdfarkost är på väg. NASA har tecknat avtal med Lockheed Martin att utveckla nästa generation av rymdfarkoster för djuputforskning av rymden. Den nya rymdfarkosten med beteckningen MPCV (Multi-Purpose Crew Vehicle) undergår f.n. tester vid Lockheed Martins testanläggning i Colorado.

Medan skyttelprogrammet koncentrerade sig på låga banor runt jorden, så är den nya rymdfarkosten konstruerad för att ta människor bortom jorden, till en asteroid eller t.o.m. Mars. MPCV bygger på det skrotade Constellation-programmet som hade som mål att skicka människor på nytt till Månen.

Källa

[ Till originalnyheten ]

Redigerad av Nyhet

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

×