Jump to content

Nytt amerikanskt lagförslag kan innebära slutet för fanfilmer


Nyhet
 Share

Recommended Posts

Ett nytt amerikanskt lagförslag som ska förhindra streaming av varumärkesskyddade filmer kan stoppa fanfilmer baserade på Star Trek. Det skriver Trekweb.com.

Huvudsyftet med lagförslaget är att hindra uppladdning av kommersiella filmer till sajter som Youtube och Justin.TV, men kan få betydligt större konsekvenser eftersom den nya lagen också kommer att tvinga sajter att ta bort allt material som innehåller varumärkesskyddade idéer, musikstycken eller namn. I dag skyddas fanfilmer av lagen Fair Use Law, vilken tillåter att produktioner baserade på varumärkesskyddat material så länge som det är förändrat. Samtidigt har också Paramount accepterat och godkänt fanfilmer, så länge de är icke-vinstdrivande. Men den nya lagen kommer att även stoppa detta, skriver Trekweb.

Omröstningen kring den nya lagen, som kallas för S978, väntas dock dröja på grund av budgetdebatten som pågår i USA nu, men allt tyder på att den kommer att godkännas av kongressen så småningom. Inga av producenterna bakom fanfilmer har ännu uttalat sig om lagförslaget.

Källa

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...