Jump to content

DARPA drog hundratals forskare till symposium om interstellära rymdfärder


Nyhet
 Share

Recommended Posts

BildDefense Advanced Research Projects Agency eller Darpa tog i ett symposium om sin 100-årsrymdskeppsstudie upp olika idéer för att besöka stjärnorna. Deltagarna, en blandning av ingenjörer, vetenskapsmän, science fiction-författare, studenter och drömmare utforskade flera olika slag av idéer, som hur man skulle organisera och finansiera ett projekt som sträcker sig över ett sekel. Rymdprogrammet, varje rymdprogram, behöver en dröm, sade en deltagare, fysikern Joseph Breeden. Om det inte finns några drömmare, kommer vi inte att ta oss någonstans.

Ett av de mest radikala förslagen var att använda en asteroid som slangbella, där all rörelseenergi från asteroiden överförs på en rymdraket. Annars dominerade förslag som baserade sig på fusionmotorer och höga utströmningshastigheter. Även olika koncept med rymdseglare togs upp.

Några talare menade att det första målet under detta århundrade borde vara att kolonisera solsystemet, med start på Mars.

Dr Obousy som sedan 1970-talet arbetat på det storslagna Icarus-projektet (ett 300 meter långt rymdskepp som ska kunna nå halva ljushastigheten. Se bilden), hade för sin del sitt mål klart:

Vidare mot stjärnorna!

Bara fegisar siktar på Mars.

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...