Jump to content

Paramount var marknadsledande i USA 2011


Nyhet
 Share

Recommended Posts

Paramount hade ett bra år 2011. Av alla biointäkter i USA tog bolaget hem tjugo procent, vilket var bäst av alla filmbolag, skriver Collider.com.

Totalt spelade bolagets femton filmer in 1,8 miljarder dollar. Snittet per film var 122 miljoner dollar. Tvåan Warners tjugo filmer spelade in 1,7 miljarder dollar, men hade ett betydligt lägre snitt per film. Även Sony och Disney lyckades komma över miljardgränsen, medan Universal och Fox hamnade precis under den.

Collider.coms statistik visar även att:

  • Maj var den månad flest gick på bio i västvärlden. 372 miljoner dollar spelade de nio filmerna som släpptes in den månaden. Sämsta månaden var september när biljetter för bara 53 miljoner dollar såldes, trots att månaden innehöll flest premiärer (arton) på hela året.
  • Den film som den internationella publiken gillade, men amerikanerna inte kom och såg var Johnny English. 95 procent av filmens intäkter kom utanför USA.
  • Filmer som innehåller mycket våld och sex är mindre populära än andra, trots att det kanske är lätt att tro det omvända. Filmer som har åldersgränsen restricted (med andra ord behöver man vara över 17 år för att se den i USA) presterar betydligt sämre än filmer som är barntillåtna eller har någon av de andra åldersgränserna.
  • Science fiction och fantasy är den mest populära genren sett till intäkter. Orsaken är förstås att Harry Potter, Transformers 3, Pirates 4 och Twillight var bland de mest sedda filmerna i fjol.

Källa

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...