Gå till innehåll
Nyhet

Miljardärer vill bedriva gruvdrift på asteroider

Rekommenderade inlägg

BildMiljardärerna Larry Page och Eric Schmidt från Google, miljardären och Microsofts chefsprogrammerare Charles Simonyi, miljardären och VD:n för X Price Foundation, Peter Diamandis, och filmregissören James Cameron har tillsammans investerat stora belopp i det nystartade företaget Planetary Resources, Inc. och i ett projekt för att skicka människor eller robotar till asteroider för att bryta malm.

Målet är att sälja värdefulla resurser från asteroiderna, som t.ex. järn och platina. Experter menar att världen börjar bli i akut behov av nya råvarukällor, då källorna på jorden börjar sina. Studier har visat att det finns omkring 7 500 asteroider nära jorden, de flesta värda mellan 1 och 25 miljarder dollar om resurserna på asteroiderna skulle säljas på jorden.

Diamandis har sagt i en intervju: "Nu har vi äntligen teknologin för att utvinna resurser från mineralrika planetoider utanför jorden till gagn för människan, och utan att behöva våldföra oss på och plundra vår egen planet".

Planetforskaren och tidigare NASA-astronauten Tom Jones är anställd som Planetary Resources rådgivare och NASA:s tidigare rymduppdragschef, Chris Lewicki, är företagets VD och chefsingenjör.

Men det slutar inte här, man har också planer på att ta sig till ett annat stjärnsystem innan det här århundradet är till ända, t.ex. genom att använda ett antimateriadrivet rymdsegel.

Källa Källa 2 Källa 3

[ Till originalnyheten ]

Redigerad av Nyhet

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

1. Strunta fullständigt i och sluta slösa tid på stenbumlingar.

2. Lägg alla pengar på att avskaffa det monetära systemet. (ironi)

3. Gå samman med resten av världen och lös alla energi/tekniska/materiella

problem på 10 år för att sedan ta sig till Proxima centauri på 1 vecka med hjälp av den då simpla warpmotorn.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu

×