Gå till innehåll
Nyhet

SpaceX VD siktar mot Mars

Rekommenderade inlägg

BildElon Musk, miljardär och grundaren av rymdföretaget SpaceX, vill etablera en koloni på Mars för upp till 80 000 personer genom att transportera kolonister till den röda planeten för 500 000 dollar per enkelresa.

I Musks vision ska det ambitiösa bosättningsprogrammet börja med en pionjärgrupp på färre än tio personer, som reser till den röda planeten ombord på en väldig återanvändbar raket som drivs av flytande syre och metan.

"På Mars kan man sätta upp en självförsörjande koloni och låta den växa till något riktigt stort", säger Musk.

Utrustningen på Marskolonin skulle vara omfattande: Maskiner för att framställa gödningsmedel, metan och syre från Mars atmosfäriska kväve och koldioxid, och från vattenisen under marken. Pionjärerna skulle också konstruera transparenta kupoler med grödor som kan växa i Mars jord. När Marskolonin växer och blir mer självförsörjande, kommer den stora raketen att kunna transportera fler människor och mindre mängd livsmedel och utrustning till planeten.

SpaceX testar redan i dag en nästa generationens återanvändbara Falcon 9-raket som kan lyfta och landa lodrätt på ben, den s.k. Gräshoppan.

[Klicka på bilden för förstoring]

Källa

[ Till originalnyheten ]

Redigerad av Nyhet

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu

×