Jump to content

Så övertalades Abrams att göra Star Wars


Nyhet

Recommended Posts

JJ Abrams ville verkligen inte regissera nästa Star Wars-film, men efter ett möte med producenten Kathleen Kennedy ändrade han uppfattning.

-Jag sa: "Var snäll gör Star Wars", säger hon till Hollywood Reporter.

 

Mötet skedde i mitten av december hos Abrams produktionsbolag Bad Robots. Abrams var mycket tveksam till att regissera filmen, eftersom han hade kontrakt med Paramount för Star Trek och flera tv-serieprojekt på gång. Dessutom var han rädd att för att han inte skulle hinna träffa sin familj, då Star Wars-filmerna inte spelas in i Kalifornien.

 

Men när Kennedy berättade att Michael Arndt skrev filmens manus samt att Lawrence Kasdan, som skrev Rymdimperiet slår tillbaka och Jedins återkomst, skulle vara manuskonsult blev Abrams entusiastisk. Sedan hjälpte det också att Kathleen Kennedy har känt Abrams sedan han var fjorton och vann en filmtävling som fick Steven Spielberg att kontakta honom. Kennedy var då Spielbergs assistent.

 

Kathleen Kennedy, som numera är chef för Lucasfilm och producerar de tre nya Star Wars-filmerna, är en Hollywooddoldis med en gedigen karriär som producent bakom sig. På hennes meritlista finns filmer som Jakten på den försvunna skatten, ET, Schindler´s List, Det sjätte sinnet och Lincoln.

 

Källa

 

[ Till originalnyheten ]

Edited by Nyhet
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...