Jump to content

Ny bok av Larry Nemecek - "Äntligen får jag berätta om det!"


Nyhet
 Share

Recommended Posts

BildOm någon i världen kan kalla sig själv för professionell trekkie så torde det vara Larry Nemecek; från att driva en liten Star Trek-fangrupp på universitetet och skriva artiklar om Star Trek-fandom har han gått vidare till att bli kanske den allra främsta bland Star Trek-arkivister.

 

Så inte undra på att det har varit jobbigt för honom att hålla tyst om sitt senaste projekt: Star Trek Stellar Cartography: The Starfleet Reference Library

 

Nu behöver han dock inte vara fullt så hemlighetsfull längre, för det har kommit ett officiellt pressmeddelande om boken, som är en samling kartor som ska lämpa sig för inramning. Utöver deras rent estetiska värde ska kartorna också ge ett historiskt perspektiv som lär tilltala inbitna fans av olika Star Trek-kulturer: Det finns en regeringsstämplad karta över det Romulanska Stjärnimperiet, en karta över hur den Cardassiska Unionen såg ut innan de förlorade greppet om Bajor, och en karta över det Klingonska Imperiet - på klingonska, naturligtvis - från en tid innan fredspakten vid Organia.

 

Boken är illustrerad av Ian Fullwood, Ali Ries och sist men inte minst Geoffrey Mandel, som tidigare skrivit och illustrerat Star Trek: Star Charts.

 

Själv är jag väldigt spänd på att se den klingonska kartan ... men även karta #10, som tydligen ska vara någonting alldeles speciellt:

 

@loghaD @larrynemecek Wait until your imagination looks at the last map in the collection. #mindblown #somanylayersofgood

— jvancitters (@jvancitters)

June 28, 2013
Edited by Nyhet
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...