Jump to content

Star Trek - Framtidens rymdutforskning, idag


Nyhet
 Share

Recommended Posts

Star Trek har alltid handlat om rymdutforskningens framtid, men vi behöver faktiskt inte vänta till år 2063 för att börja upptäcka det sista gränslandet.

 

davidrgeorge_nasa_2013_130701.jpg

 

Två som vet en hel del om både verklig och fiktiv rymdutforskning är Star Trek-författaren Amy Sisson och hennes make Paul Abell. Abell sitter i ledningens för NASA:s avdelning för astromaterialforskning och utforskningsvetenskap (ARES), och nyligen tog makarna ett gäng med vänner på en guidad VIP-tur av Lyndon B. Johnson Space Center. Till gruppen hörde bland andra David R George III, Kirsten Beyer, Kevin Dilmore, Robert Greenberger, William Leisner, David Mack och Dayton Ward, flera av vilka deltog i en paneldiskussion om att skriva Star Trek-litteratur.

Du kan läsa mer om händelsen på David R George III:s Facebook-sida.

 

saturnyivan_130701.png

I en annan del av NASA arbetar man nu med att knäppa världens mest omfattande gruppfoto. Den 19 juli (kl. 23.27 - 23.42 svensk tid) kommer Cassini-teleskopet att riktas mot jorden, och då vill de att alla tittar upp, ler och vinkar för kameran.

De är så hängivna till att få med alla att de till och med har gjort en banderoll på klingonska!

 

Vill du veta mer om projektet kan du spana in deras hemsida.

 

Det går förstås inte att urskilja enstaka individer (eller ens knappt kontinenter) på det avståndet, men vem vet: Det kanske dyker upp i ett avsnitt av CSI Cardassia?

 

 

Några andra som rymdentusiaster som har marknadsfört sig på klingonska är företaget Planetary Resources, vars crowdfundade rymdteleskop har prisats av bland andra Brent Spiner,

och http://www.youtube.com/watch?v=IX-Jlf3r1HM.

 

Deras mål var att samla in en miljon dollar, och slutsumman blev hela $1 505 366. Detta överskott innebär att de kommer att impementera flera stycken extrafunktioner, bland annat ett "Asteroid Zoo" där vem som helst kan gå in och hjälpa forskare identifiera och analysera asteroider. Detta projekt bedriver de tillsammans med Zooniverse, som ligger bakom flera liknande projekt, till exempel Galaxy Zoo och Planet Hunters.

 

Källa Källa 2

 

[ Till originalnyheten ]

Edited by Nyhet
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...