Jump to content

Internode marknadsför sig på klingonska


Nyhet
 Share

Recommended Posts

"No other network compares." Så marknadsför sig den australiensiska internetleverantören Internode, och för att bevisa det har de dragit igång en lite speciell marknadsföringskampanj: Man kan få $100 i rabatt när man tecknar ett nytt bredbandsavtal med dem, men bara om man först kan översätta en mening på dothraki, alviska eller klingonska!

 

internode_130710.jpg

 

Reaktionerna från de som använder de här språken har dock varit blandade, eftersom Internode gör ett antal stora fel i sina översättningar (samt att de begår dödssynden att beskriva "Elvish" som om det vore ett enda språk, och inte en språkfamilj bestående av bland annat sindarin, quenya och nandorin).

 

Internode har även lanserat en klingonsk TV-reklam, samt radioreklamer på både klingonska och alviska. Klingonister har pekat ut att den tlhIngan Hol som talas är långt ifrån felfri, men många uppskattar ändå att de uppenbarligen försökt att få det rätt, och hyllar även presentatörens utmärkta uttal.

 


 

Den som är intresserad av konstgjorda språk kan även spana in den här artikeln i norska Aftenposten.

 


 

...och sist men inte minst: Om du har varit på några Star Trek-konvent så har du säkert sett ett antal riktigt snygga klingonska uniformer, med hantverk av läder och metall som mäter sig eller ibland till och med trumfar de kostymer som vi har fått se på bioduken. Det du nog inte har sett, däremot, är en stickad klingonsk uniform!

 

Ett fyrfaldigt «Qapla'!» för skaparen, Shael Hawman, som vann Best in Show för hantverk med den här kostymen på BayCon 2013.

 

Är du själv sugen på att bli lite mer klingonsk? Spana då in

från det spanska sminkhuset La Casa del Maquillaje. På deras hemsida finner du också steg-för-steg-instruktioner för hur du omvandlar dig själv till en vulcan eller en andorian.

 

 

Fler exempel på deras verk finner du här.

 

Källa Källa 2 Källa 3

 

[ Till originalnyheten ]

Edited by Nyhet
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...