Gå till innehåll
Nyhet

Doctor Whos 50-årsjubileum visas i Sverige!

Rekommenderade inlägg

Lördagen den 23 november 1963 kl 17:15 (brittisk tid) visades det första Doctor Who-avsnittet på brittisk television. Meningen med showen var att vara utbildande men också att tilltala hela familjen, vid en tidpunkt mellan lördagens eftermiddagsfotboll och kvällens underhållning. Föga anade man då att denna TV-serie fortfarande skulle vara igång 50 år senare. ??

 

Den 23 november i år är det alltså dags för ett 50-årsfirande av Doctor Who och i närmare 80 länder kommer jubileumsavsnittet The day of The Doctor att visas i direktsänd TV. Dock inte i Sverige... Trots flera påtryckningar på SVT har de inte velat köpa in rättigheterna för avsnittet - samtidigt får BBCs egen kanal BBC Nordic inte visa den, då avsnittet visas i både Dansk och Finsk TV och BBC Nordic skulle vid en eventuell visning frångå de danska och finska TV-kanalernas exklusiva rättigheter. 

 

Visning i Göteborg och Malmö (och ev Stockholm)

Science fiction-bokhandeln i Göteborg har nu i samarbete med Bio Roy lyckats få in rättigheterna till en visning i biomiljö. Dag och tid blir självfallet den 23 november omkring kl 18:00 och biljetternas säljs med start imorgon eftermiddag kl 14:30 på SF-bokhandeln i Göteborg. Priset är 140 kronor inklusive 3D-glasögon. Det ??r ytterst begränsat antal platser, så först till kvarn... Mer information kommer på Bio Roys webbplats senare idag samt hos SF-bokhandeln imorgon.

 

Tillägg kl 15:52: Även Malmö får sin del av kakan, om än något senare på kvällen. Kl 20:30 på Biograf Spegeln arrangerar Science Fiction-bokhandeln en visning. Hur det går ihop sig med den samtidiga visningen av en konsert med Judas Priest vet vi inte, men de kanske har flera lokaler? Mer information kommer senare. 

 

Stockholm? Planering pågår hos Stockholmsbutiken i skrivande stund, men inget är klart. 

 

Kika gärna på den senaste trailern, så kanske ni blir lockade!

 

 

Källa

 

[ Till originalnyheten ]

Redigerad av Nyhet

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu

×