Jump to content

Starship Exeter färdigställer nytt avsnitt efter tio år i postproduktionslimbo


Nyhet
 Share

Recommended Posts

exeter_tressaurian_intersection_140502.png

Phase II, Continues, Renegades, Axanar... På senare år har vi fått se en explosion av fanproduktioner med sådan hög kvalitet att de kan mäta sig med - och ibland till och med överträffa - många officiella Star Trek-avsnitt.

 

En av de första semiprofessionella fanserierna var Starship Exeter, som släppte sitt första avsnitt - The Savage Empire - redan år 2002. Det andra avsnittet, The Tressaurian Intersection, filmades år 2004, och har sedermera givits ut i mindre delar över loppet av flera år. I morse släpptes den fjärde och sista akten, och därmed finns nu

tillgängligt efter nästan ett helt decennium i postproduktionsfasen.

 

 

Det nyligen färdigställda avsnittet har betydligt högre produktionskvalitet än det första, och kan dessutom skryta om ett manus skrivet av den prisbelönta manusförfattaren Dennis Russell Bailey, som även skrivit manus till de populära TNG-avsnitten Tin Man och First Contact. Avsnittet har även fått ett fint omnämnande på Star Trek: Axanar-projektets Facebook-sida, där det beskrivs som "en av de bästa Star Trek-fanfilmerna någonsin".

 

Håller du med eller inte?

på YouTube, och tyck sedan till på vårt forum!

 

Många fanproduktioner drar ut på tiden

Thomas Dahl som ligger bakom den efterlängtade crossover-filmen Gatekeeper pratar ofta om produktionstriangeln, som säger att varje projekt fort och billigt, fort och väl eller billigt och väl, men i regel kan de inte göras fort, billigt och väl.

 

produktionstriangel_140502.jpg

 

Fanproduktioner måste i regel produceras till väldigt låg kostnad, vilket medför att de måste välja mellan hög produktionskvalitet och kort produktionstid. Eftersom många fanfilmsskapare är väldigt ambitiösa väljer de ofta det förstnämnda, och det som tyvärr ofta händer är att produktionen drar ut på tiden så länge att mycket av arbetet rinner ut i sanden. Många fanproduktioner dör innan de ser dagens ljus, men det händer även att de återuppstår.

 

Vi inledde året med Kitumba, ett nytt avsnitt av webbserien Star Trek: Phase II. Filmandet av det avsnittet inleddes redan år 2009, och många trodde nog aldrig att det skulle bli färdigt, men avsnittet blev en hit och nu väntar vi alla spänt på nästa avsnitt, The Holiest Thing (som det i och för sig var tänkt skulle släppas redan i februari).

 

Minst lika spänt väntar vi även på fanfilmen Yorktown: A Time To Heal, som med sin snart 30 år långa produktionstid har kallats för Star Treks motsvarighet till Duke Nukem Forever (åtminstone av mig, men det finns säkert andra som sagt det också). Nu har projektet fått nytt liv efter flera decenniers dvala, och efter en framgångsrik IndieGogo-kampanj är målet att filmen ska släppas i december i år.

 

Källa

 

[ Till originalnyheten ]

Edited by Nyhet
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...