Jump to content

Voyager-regissören Nancy Malone har avlidit


Nyhet
 Share

Recommended Posts

BildMalone skulle fortsätta som TV- och filmskådespelerska i mer än 30 år till och i närmare 80 olika roller, men hon var också väldigt benägen att göra sig en karriär bakom kameran. År 1975 regisserade hon TV-filmen Winner Take All, och kort därefter började hon jobba på TV-produktionsavdelningen på 20th Century Fox. Hon befodrades så småningom till biträdande direktör för avdelningen, vilket var banbrytande på tiden; aldrig tidigare hade en kvinna utsetts till en sådan position på ett ledande filmbolag.

Malone upplevde dock att kvinnor behandlades orättvist inom filmbranschen, dels vad gällde karriärsmöjligheter och även i form av löneskillnader mellan kvinnor och män. Under 70-talet var hon med och grundade kvinnonätverket Women in Film, som än idag verkar för att gynna kvinnor som arbetar inom media och underhållning.

År 1993 vann Malone en Emmy för att ha producerat Bob Hope: The First 90 Years, men hon var vid det laget även en framgångsrik och tvåfaldigt Emmy-nominerad regissör. Framåt slutet av 90-talet regisserade hon två avsnitt av Star Trek: Voyager, nämligen Coda och Message in a Bottle.

Malone lär en gång ha sagts att varje person föds antingen "meager" eller "eager"; antingen så nöjer man sig med väldigt lite eller så nöjer man sig aldrig. Om det är sant så hörde hon nog till den senare kategorin, för hon fortsatte regissera och producera både pjäser och filmer livet ut; hennes senaste produktion, filmen Little Miss Perfect, förväntas ha premiär senare i år. Trekkies kommer även att kunna se henne i den kommande dokumentären The Green Girl, där hon pratar om kollegan Susan Oliver (Vina från The Cage).

Nancy Malone avled den 8 maj 2014 på ett sjukhus i Kalifornien, efter en längre tids kamp med leukemi och resulterande lunginflammation. Hon blev 79 år gammal.

Källa Källa 2 Källa 3

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...