Gå till innehåll
Nyhet

Voyager-regissören Nancy Malone har avlidit

Rekommenderade inlägg

BildMalone skulle fortsätta som TV- och filmskådespelerska i mer än 30 år till och i närmare 80 olika roller, men hon var också väldigt benägen att göra sig en karriär bakom kameran. År 1975 regisserade hon TV-filmen Winner Take All, och kort därefter började hon jobba på TV-produktionsavdelningen på 20th Century Fox. Hon befodrades så småningom till biträdande direktör för avdelningen, vilket var banbrytande på tiden; aldrig tidigare hade en kvinna utsetts till en sådan position på ett ledande filmbolag.

Malone upplevde dock att kvinnor behandlades orättvist inom filmbranschen, dels vad gällde karriärsmöjligheter och även i form av löneskillnader mellan kvinnor och män. Under 70-talet var hon med och grundade kvinnonätverket Women in Film, som än idag verkar för att gynna kvinnor som arbetar inom media och underhållning.

År 1993 vann Malone en Emmy för att ha producerat Bob Hope: The First 90 Years, men hon var vid det laget även en framgångsrik och tvåfaldigt Emmy-nominerad regissör. Framåt slutet av 90-talet regisserade hon två avsnitt av Star Trek: Voyager, nämligen Coda och Message in a Bottle.

Malone lär en gång ha sagts att varje person föds antingen "meager" eller "eager"; antingen så nöjer man sig med väldigt lite eller så nöjer man sig aldrig. Om det är sant så hörde hon nog till den senare kategorin, för hon fortsatte regissera och producera både pjäser och filmer livet ut; hennes senaste produktion, filmen Little Miss Perfect, förväntas ha premiär senare i år. Trekkies kommer även att kunna se henne i den kommande dokumentären The Green Girl, där hon pratar om kollegan Susan Oliver (Vina från The Cage).

Nancy Malone avled den 8 maj 2014 på ett sjukhus i Kalifornien, efter en längre tids kamp med leukemi och resulterande lunginflammation. Hon blev 79 år gammal.

Källa Källa 2 Källa 3

[ Till originalnyheten ]

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu

×