Jump to content

Star Trek i rubrikerna den 26 december 2014


Nyhet
 Share

Recommended Posts

BildBooth Colman är avliden

Booth Colman, som skådespelade under 56 år, avled den 15 december i sitt hem i Los Angeles, USA. Han blev 91 år. Han var mest känd för sin roll som apforskaren doktor Zaius i TV-serien Apornas planet från 1974, men hade roller i filmer och tv-serier från 1952 ända fram till 2008. År 1997 hade han en liten men mycket viktig roll i Star Trek: Voyager-avsnittet Nemesis, som morfadern till Karya i hologramrepresentationen av en vorisk by

 

Vila i frid! [+]

 

Ny science fiction flörtar med vilda västern

J.J. Abrams är en av producenterna bakom HBOs nya TV-seriesatsning Westworld. Om det är något HBO är kända för så är det att de satsar järnet och det verkar även bli så denna gång. I en (nära?) framtid kommer turister vallfärdandes till en temapark som innehåller allt man kan önska sig (romerska imperier, vilda västern, futuristiska miljöer, etc) - och även vi som älskar science fiction skall alltså få det mesta som vi kan önska oss.

 

Även om den grundar sig på samma idé som Michael Crichton hade i sin film med samma namn från 1973 där androider hotar allt och alla i temaparken, så är denna gång manusryktena helt frånvarande. Det blir troligen inte samma förvecklingar som i den klassiska filmen, men att det kommer hända mycket under TV-seriens gång lär vara ett löfte. (+)

 

Pepparkakshus, nej hus är det ju inte...

Tycker ni inte att de svenska pepparkakshusen är lite för lite arbete med? Varför inte satsa på en kopia av USS Enterprise? Eller är kanske Downton Abbey mer din grej? Hypable.com har samlat några av de mest omtalade nörd-pepparkaksbyggena denna jul och bland dessa hittade vi även tronen i Game of thrones, skapad av ett gäng svenskar till science fiction-bokhandelns tävling nu i december. Njut av kreationerna - och få kanske lite idéer inför julen 2015? (+)

 

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...