Gå till innehåll
Nyhet

Klingonische Nachrichten - Nyheter för tyskspråkiga klingoner

Rekommenderade inlägg

tyska_klingoner_150120.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=0vjgH3HvV5Q, bredband, mobiltelefoner... Var man än befinner sig i världen tycks det vara populärt att marknadsföra varor och tjänster med hjälp av klingoner, och ibland till och med på klingonska.

 

Senaste exemplet kommer från Österrike, där folkhögskolan VHS Wien idag släppte

för deras språkkurser. I filmsnutten ser vi två klingoner är stöddiga mot en busskontrollant, men hon sätter dem genast på plats med sina språkkunskaper från VHS Wien.

 

Nu är det dock så att VHS Wien egentligen inte har några klingonska språkkurser, och det märks på dialogen, som av allt att döma har tagits fram medelst Bing Translator. De hade nog inte räknat med att dialogen skulle granskas i vidare detalj, men där hade de fel; inom några timmar hade en av världens främsta klingonsktalare, "the Klingon teacher from Germany", tagit till sociala medier för att rätta deras snedsteg.

 

Han passade även på att lägga upp en artikel på en tyskspråkig klingonwiki, med en användbar rättningstabell som här återges i svensk översättning:

 

TalareUndertextKlingonsk replikKorrekt översättning Klingon #1Vi är klingonska krigare!tlhIngan SuvwI'.tlhIngan SuvwI'pu' maH. Klingon #1Vi behöver inget kort!pagh chaw' nIS maH.chaw' wIpoQbe'. Klingon #2Ja, vi är klingoner, framgång!HIja', maHpu', Qapla'.teH, tlhIngan maH, Qapla'. KontrollantVisa mig era era kort,chaw' lughoStaHvIS.chaw'meyraj HI'ang Kontrollantera ärelösa maskar.ghargh yuD.

gharghmey quvHa'.

 

Språkfel till trots så är reklamfilmen rätt lustig och budskapet framgår oavsett om man förstår dialogen eller ej, så

för att spana in den!

 

Källa

 

[ Till originalnyheten ]

Redigerad av Nyhet

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu

×