Gå till innehåll
Nyhet

Treklanta utlyser årlig Star Trek-fanfilmstävling

Rekommenderade inlägg

independent_star_trek_fan_film_awards_treklanta_150215.jpg

Sedan fankonventet TrekTrax Atlanta drog igång år 2011 har det på kort tid blivit en av årets stora händelser bland amerikanska trekkies, med hundratals besökare och föredrag av skådespelare, författare, scenarbetare och fanfilmsskapare. Dessutom har det tagit över den klassiska skönhetstävlingen Miss Klingon Empire, som ofta skymtas i amerikanska medier.

 

I år byter konventet namn till Treklanta, och inför en ny huvudattraktion: The Independent Star Trek Fan Film Awards

 

På nomineringslistan finner man många bekanta namn, bland annat Axanar (nominerat för kortfilmen Prelude to Axanar), Star Trek Continues (nominerat för avsnitten https://www.youtube.com/watch?v=4mOpmIFTxkEoch Fairest of Them All) och Star Trek: Phase II (nominerat för avsnittet Mind-Sifter), men även mindre kända produktioner såsom Project: Potemkin, Star Trek: Secret Voyage och Star Trek Natures Hunger.

 

Vinnaren kommer att utses av en panel bestående av manusförfattarna Diana Botsford och Susan Sackett, regissörsassistenten Michael DeMeritt, samt manusförfattarna Peter David och Keith R.A. DeCandido.

 

På tal om fanfilmer så är Star Trek Continues snart inne på sista dygnet av sin senaste "Kirkstarter", vars syfte är att finansiera nya avsnitt av den populära fanserien. De klarade raskt av sitt första mål på $100 000, och ligger just nu på $181 760, vilket utöver två nya avsnitt även kommer att finansiera byggandet av en planetmiljö (tidigare avsnitt har utspelat sig nästan helt och hållet ombord Enterprise) och ett maskinrum. Nu hoppas de nå upp till sitt nästa tilläggsmål: $225 000, som kommer att göra det möjligt för dem att producera ytterligare ett avsnitt.

 

Källa

 

[ Till originalnyheten ]

Redigerad av Nyhet

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Inklistrad som formaterad text.   Klistra in som klartext istället

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa nytt...