Jump to content

Den första fristående Star Wars-filmen har fått en titel


Nyhet
 Share

Recommended Posts

felicity_jones_150312.jpg

Året är 2015, men det är nästan så att man tror att det är 1983. I år ska en efterlängtad ny Star Wars-film släppas, samtidigt som det tisslas och tasslas om nästa års stora sci-fi-rulle, i folkmun kallad "Star Trek 3". Men det visar sig att Kapten Kirk med besättning kommer att få en del konkurrens om den titeln...

 

...och på tal om sci-fi-titlar så heter huvudkonkurrenten Star Wars: Rogue One. Titeln för tankarna till den legendariska rebellskvadronen Rogue Squadron, och beteckningen "Rogue One" har även använts för att titulera berömda stridspiloter såsom Wedge Antilles och självaste Luke Skywalker.

 

Det är inte bara filmen vars namn har offentliggjorts, utan även en av huvudskådespelarna. Den hedern tillfaller Felicity Jones, en prisbelönt engelsk skådespelerska som nyligen har utmärkt sig genom sin gestaltning av Jane Wilde Hawking i dokudramafilmen The Theory of Everything, för vilken hon blev nominerad till en Oscar, en Golden Globe och en BAFTA Award för bästa skådespelerska.

Än vet vi ingenting om hennes rollfigur, men en kul detalj om skådespelerskan själv är att hon föddes just 1983, samma år som Star Wars: Episode VI - The Return of the Jedi hade premiär.

 

Filmen beräknas ha premiär den 16 december, 2016. Sedan behöver vi bara vänta ett knappt halvår på nästa Star Wars-film, Star Wars: Episode VIII, som ska ha premiär den 26 maj, 2017.

 

Källa

 

[ Till originalnyheten ]

Edited by Nyhet
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...