Gå till innehåll

Den första fristående Star Wars-filmen har fått en titel


Nyhet

Rekommenderade inlägg

felicity_jones_150312.jpg

Året är 2015, men det är nästan så att man tror att det är 1983. I år ska en efterlängtad ny Star Wars-film släppas, samtidigt som det tisslas och tasslas om nästa års stora sci-fi-rulle, i folkmun kallad "Star Trek 3". Men det visar sig att Kapten Kirk med besättning kommer att få en del konkurrens om den titeln...

 

...och på tal om sci-fi-titlar så heter huvudkonkurrenten Star Wars: Rogue One. Titeln för tankarna till den legendariska rebellskvadronen Rogue Squadron, och beteckningen "Rogue One" har även använts för att titulera berömda stridspiloter såsom Wedge Antilles och självaste Luke Skywalker.

 

Det är inte bara filmen vars namn har offentliggjorts, utan även en av huvudskådespelarna. Den hedern tillfaller Felicity Jones, en prisbelönt engelsk skådespelerska som nyligen har utmärkt sig genom sin gestaltning av Jane Wilde Hawking i dokudramafilmen The Theory of Everything, för vilken hon blev nominerad till en Oscar, en Golden Globe och en BAFTA Award för bästa skådespelerska.

Än vet vi ingenting om hennes rollfigur, men en kul detalj om skådespelerskan själv är att hon föddes just 1983, samma år som Star Wars: Episode VI - The Return of the Jedi hade premiär.

 

Filmen beräknas ha premiär den 16 december, 2016. Sedan behöver vi bara vänta ett knappt halvår på nästa Star Wars-film, Star Wars: Episode VIII, som ska ha premiär den 26 maj, 2017.

 

Källa

 

[ Till originalnyheten ]

Redigerad av Nyhet
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Var med i konversationen

Du kan skriva ett inlägg nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att skriva inlägg med ditt konto.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Inklistrad som formaterad text.   Klistra in som klartext istället

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...