Jump to content

Simon Pegg: Idris Elba är med i Star Trek XIII ... så vitt jag vet!


Nyhet
 Share

Recommended Posts

Hur blir det egentligen med Idris Elba och Star Trek XIII? För snart en månad sedan kom ryktet ut att Heimdall-skådespelaren skulle vara med i den efterlängtade uppföljaren, och Simon Pegg uppgav att han kände till ryktena men ville inte bekräfta dem. I en ny intervju med MTV låter han betydligt mer säker på sin sak, uppger att han och Doug Jung har för avsikt att skriva "a kick-ass role" åt honom.

 

Intervjun tog plats på CinemaCon i Las Vegas, där Simon Pegg var på plats för att göra PR för Mission: Impossible - Rogue Nation (sverigepremiär 31 juli), och förutom Star Trek och Mission: Impossible pratades det även om Star Wars: Episod VII. Vad gäller just Star Trek så pratade Pegg framför allt om vikten av att hylla Star Treks arv i den kommande jubileumsfilmen, samtidigt som man tillför något nytt till franchisen. "Det här är det femåriga uppdraget. Vi måste inte stöta på samma personer hela tiden."

 

Du kan se se intervjun i sin helhet på MTV:s hemsida, eller läsa bitarna om Star Trek (i fri översättning från engelska) nedan:

 

MTV: Star Trek. Du har så att det står dig upp till knäna med att skriva manuset just nu...

 

Simon Pegg: Upp till nacken, snarare.

 

MTV: Den ska förhoppningsvis komma ut lagom till 50-årsjubileumet. Är det någonting som känns väldigt aktuellt för dig? Vill du på något sätt att manuset ska uppmärksamma franchisens arv?

 

Simon Pegg: Absolut, det är vår plan. Och den ska komma ut då, för vi måste börja filma i juni vare sig vi vill eller inte. Jag borde sitta och skriva på den nu; jag borde inte ens vara här ikväll!

Men, ja, Doug Jung och jag, Doug Jung som jag skriver manuset med, vi hade en riktigt intensiv period för ett par veckor sedan då han kom och bodde hemma hos mig, och varje kväll, när vi kände att vi hade fått tillräckligt mycket gjort, så brukade vi sätta oss och se några avsnitt av den ursprungliga TV-serien, bara för att återkoppla lite grann.

Och det är en fantastisk serie när du tittar på den, att de gjorde så mycket med så lite... Vi brukar tänka på Star Trek som en riktigt stor franchise, men från början var det egentligen mest en serie av små tankvärda pjäser, som handskades med väldigt mänskliga och intellektuella idéer, fast med väldigt enkla kulisser och rekvisita...

Men det har blivit någonting annat. Vi lever i en ny värld nu, och då måste även Star Trek vara någonting annat. De som klagar, varför är det inte mer som TV-serien, kan vi inte ha papperskulisser... Det kan inte vara det längre; det måste vara en viss grej. Men däremot kan vi absolut ingjuta den med originalseriens anda och försöka gå tillbaka som det som är Star Treks kärna.

Så det vi vill göra är att skapa ett Star Trek för dagens värld, men som inte har glömt bort sitt ursprung.

 

MTV: Vad är det senaste gällande Idris Elba? Blir det en ny karaktär han spelar?

Simon Pegg: Ja, det kommer det att bli. Det här är det femåriga uppdraget; vi är där nu. Vi måste inte fortsätta stöta in i samma gamla personer hela tiden; det är ett massivt universum!

 

MTV: Så det blir inte Harry Mudd's Revenge?

 

Simon Pegg: Ja, exakt! "Åh, du igen!" Nej, det är ett massivt universum, och vi ska försöka återspegla det i filmen.

 

MTV: Och är det helt klart att han kommer att vara med?

Simon Pegg: Jag tror det. Alltså, saken är den att jag får själv reda på mycket av det här via internet som alla andra, så när någon frågar mig om någonting måste jag först kolla upp det för att se om det stämmer!

Men ja, så vitt jag vet kommer han att vara med. Det är väldigt spännande; Idris är en fantastisk skådespelare och ska försöka skriva en asgrym roll åt honom.

 

Källa

 

[ Till originalnyheten ]

Edited by Nyhet
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...