Jump to content

Michael Giacchino ger oss glimtar av musiken från Star Trek Beyond


Nyhet
 Share

Recommended Posts

beyond_giacchino_musik_160528.jpg

De senaste två Star Trek-filmerna har båda dragit större biopublik än någon av deras föregångare, men de är fortsatt kontroversiella bland många av fansen. Någonting få har några klagomål är dock musiken, skriven av den briljante Michael Giacchino. Nu har kompositören givit oss några glimtar av musiken för Star Trek Beyond.

 

Om du undrar varför jag använde ordet "glimtar" i titeln, och inte "smakprov" eller "snuttar", så är skälet att det framför allt är bilder som Giacchino bjuder på, snarare än ljud och video. I ett foto på Instagram får vi se att en av låtarna heter Thank Your Lucky Star Date, vilket är ett exempel på kompositörens kärlek till ordvitsar.

 

Ytterligare tre titlar finns att skåda i ett annat foto: En av titlarna, A Swarm Reception, står klart och tydligt uppe i vänstra hörnet, men två andra titlar ligger på baksidan av varsitt papper, så man måste leka lite med ljusinställningarna för att läsa dem. Gör man det så ser man dock att låtarna heter Trick or Treaty och Motorcycles of Belief.

 

 

I ett videoklipp på Twitter får vi höra början av den klassiska Star Trek-fanfaren:

 

 

...och i ett annat får vi höra en (skämtsam?) version av Giacchinos egna ledmotiv till de senaste två filmerna:

 

 

Vi får dock även höra ett par korta sekvenser som verkar komma från nya melodier för Star Trek Beyond. Dels får vi se en trumduett med Walter Rodriguez och Alex Acuña, och vi får även se Giacchino reagera på den här dramatiska melodin:

 

 

Enligt Giacchino inleddes inspelningarna i tisdags, vilket sannolikt innebär att de borde bli klara inom loppet av några dagar (inspelningarna till Star Trek Into Darkness tog fem dagar).

 

Källa

 

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...