Jump to content

BEKRÄFTAT: Virtual reality-spelet Star Trek: Bridge Crew under utveckling


Nyhet
 Share

Recommended Posts

bridge_crew_160611.jpg

Kommendören ger en order till skeppets navigatör. (via Digital Spy)

 

En andlig uppföljare till Star Trek: Bridge Commander, med inslag av Artemis? Läckta uppgifter tyder på att vi snart får besöka det yttersta gränslandet som aldrig förr.

 

Star Trek är en av världens mest kända mediafranchiser, och om du vill äga allt med loggan på så får du gräva ganska djupt i dina fickor (och troligtvis din grannes, med). På spelfronten har det dock varit ganska kärvt i många år, sett både till kvalitet och kvantitet. Star Trek Online lever och frodas fortfarande efter sex år, med en ny expansion precis kring hörnet. Men det är också ett av endast två Star Trek-spel till PC och konsoler som har släppts på 2010-talet, och det andra blev inte direkt kritikerrosat. Utöver dessa har det dock släppts flera mobilspel, från det svalt mottagna Star Trek Trexels till det nysläppta Star Trek Timelines, som har fått blandade recensioner.

 

Det har inte alltid varit så. Under 90-talet släpptes fler än 20 olika Star Trek-spel i olika genrer, från det populära strategispelet Starfleet Command till den interaktiva filmen Star Trek: Klingon (och en medföljande språkkurs). Det såg till en början ut som om 2000-talet skulle bli ännu bättre, för mellan år 2000 och 2004 släpptes hela 18 nya Star Trek-spel, men sedan sinade källan plötsligt, vilket sannolikt var kopplat till att både Star Trek: Nemesis och Star Trek: Enterprise hade fått ett uselt mottagande, och många var rädda för att det skulle bli franchisens slut.

 

Ett spel som dock hann släppas under den där fertila femårsperioden var Star Trek: Bridge Commander, som av många (undertecknad inkluderad) anses vara det bästa Star Trek-spelet någonsin. I den här unika rymdsimulatorn fick spelaren föra befäl över två olika stjärnskepp, som kunde styras antingen direkt eller genom att ge order till sina bryggofficerer.

 

"Your orders, captain?" (bild via GameSpot)

 

Utöver enspelarkampanjen fanns också ett populärt flerspelarläge, där spelaren kunde kliva ombord hela 16 olika skeppsklasser från Federationen, Klingonska Imperiet, Cardassiska Unionen, med flera. Spelet var även känt för alla fanproducerade modifikationer, som uppdaterade grafiken, gav spelaren mer avancerade befälmöjligheter och lade till nya skepp såsom Borgkuber och Prometheus-klassen.

 

Men det har gått hela 14 år sedan Bridge Commander släpptes, och inget Star Trek-spel sedan dess har gett oss samma möjlighet att sätta oss i kaptensstolen på samma sätt. Däremot går simulatorspelet Artemis steget längre genom att låta flera spelare styra ett skepp gemensamt, med en spelare för varje bryggofficer, och många har önskat sig ett Star Trek-spel i samma anda.

 

 

Nu kanske drömmen äntligen kan bli sann, om man kan lita på uppgifter från DigitalSpy (och det kan man vanligtvis). Uppgifter som det tydligen inte var meningen att de skulle dela, för de raderade artikeln strax efter att de publicerade den. Det var dock nog tid för fans att anteckna allt som fanns att anteckna, och artikeln finns fortfarande att läsa (med viss svårighet) som cachad sida.

 

Reddit har användaren Heaney555 skrivit ner artikeln på ett mer läsbart format. Där kan vi läsa att utvecklaren Red Storm Entertainment (kända för Far Cry 4, Tom Clancy's Rainbox Six och The Division) arbetar med att utveckla ett virtual reality-spel som kallas Star Trek: Bridge Crew. Spelare kommer att strålas in i den alternativa verkligheten och kliva ombord stjärnskeppet USS Aegis. Där kan upp till fyra spelare ta varsin post i skeppets bryggbesättning: Kommendör, navigatör, ingenjörschef och taktikchef.

 

uss_aegis_160611.jpg

Är det USS Aegis vi ser på den här bilden? (via Digital Spy)

 

För att styra spelet använder spelaren dels röstkommandon, men spelet kommer även att utnyttja handspårningsteknologi. Det är dock oklart om denna faktiskt kommer att användas för att styra spelet (genom att fysiskt trycka på knappar), eller om det bara fyller en social funktion. På tal om sociala funktioner så kommer spelet även att simulera spelarnas läpprörelser när de pratar, så att upplevelsen känns så autentisk som möjligt.

 

...och det gör den, om DigitalSpys uppgifter stämmer. Enligt artikeln har bland annat Karl Urban, LeVar Burton och Jeri Ryan provat på spelet, och samtliga har gett den ett högt betyg. Burton säger att han gärna skulle vilja samla några av skådespelarna från TNG för att spela, till exempel Brent Spiner, Michael Dorn och Jonathan Frakes. Han hade även följande att säga:

 

"Jag har provat virtuell verklighet i olika variationer och över loppet av flera generationer, och det här spelet är med råge det bästa jag har haft möjlighet att spela. Grafiken och designen är fantastiska, men det som jag älskar mest är att de har tagit vara på Star Treks värderingar; önskan att samarbeta är faktiskt inbyggd i spelet. Det tycker jag är väldigt häftigt, för Star Trek är en unik och positiv skildring vår framtid."

 

Jeri Ryan hade en liknande reaktion:

 

"Det är helt otroligt. Det man får göra och hur man interagerar och samarbetar med varandra; det är riktigt snyggt gjort. Det handlar inte bara om att skjuta och spränga saker. Det finns en miljon olika spel där man får skjuta människor. Det här handlar om mer än så, precis som i Star Trek, för du försöker även rädda människor och hjälpa dem att komma hem. Det är riktigt coolt."

 

Allt det här låter nästan lite för bra för att vara sant, så frågan är om man verkligen ska tro på de här uppgifterna. Det är nog bäst att inte höja sina förhoppningar till faktor 10 innan de här uppgifterna bekräftas av en självständig källa, men allting ser ut att stämma. DigitalSpy.com är en stor mediehemsida som har funnits sedan 1999, och Google visar att artikeln har legat uppe på hemsidan. Dessutom ligger flera av bilderna kvar på samma medieserver som används för sidans icke-raderade artiklar.

 

Vi väntar spänt på ny information, och kanske behöver vi inte vänta så länge. På tisdag inleds spelmässan E3, och Red Storm Entertainment kommer att vara där, tillsammans med moderbolaget Ubisoft. E3 är en av världens mest inflytelserika spelmässor, så det är inte omöjligt att avsikten ursprungligen var att Digital Spy skulle publicera den här artikeln i samband med ett avslöjande där.

 

Uppdatering 2016-06-11:

Ubisoft har bekräftat att Star Trek: Bridge Crew är under utveckling och kommer att släppas i höst till Oculus Rift, HTC Vive och PlayStation VR.

 

 

På den medföljande bilden ser vi LeVar Burton, Karl Urban och Jeri Ryan med varsitt Oculus Rift-headset på. I deras händer ser vi Oculus Touch-kontroller, som är utöver att ha varsin joystick och tre knappar även kan känna av rörelse. Den här videon demonstrerar hur de fungerar, och kanske ger oss en aning om hur kontrollerna i Star Trek: Bridge Crew kommer att se ut.

 

Enligt Associated Press kommer vi att få se en video med Star Trek-alumnerna i samband med att spelet avslöjas på spelmässan E3 på måndag.

 

Källa Källa 2

 

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...