Jump to content

CBS diskuterar de nya riktlinjerna för fanfilmer


Nyhet
 Share

Recommended Posts

CBS' och Paramounts nya riktlinjer för fanfilmer har fått ett kyligt mottagande. Igår besökte CBS vice produktutvecklingsansvarige John Van Citters ENGAGE: The Official Star Trek Podcast för att förklara sin sida av berättelsen.

 

Enligt Citters släppte inte Star Trek-ägarna riktlinjerna till följd av rättstvisten mot Axanar Productions, som många tror. Istället menar han att detta är någonting som har fnulats på under en längre tid, som respons på fanfilmernas utveckling mot alltmer professionella och fått allt större budget. Han menar också att löftet om prylar i utbyte mot donation har gjort gräsrotsfinansiering alltför lik försäljning av icke-licensierade produkter. Dessutom menar han att den ökande kvalitén kan avskräcka fans som vill göra en fanfilm men saknar resurser för att konkurrera i dagens fanfilmsklimat.

 

 

John Van Citters fick även svara på frågor från lyssnare, och bland annat fanns det en som handlade om tidigare produktioner. Citters säger att CBS och Paramount inte kommer att applicera de nya riktlinjerna retroaktivt, så produktioner som släpptes innan riktlinjerna offentliggjordes kommer att få vara kvar. Han säger även att det finns potential att justera riktlinjerna i framtiden.

 

Hela avsnittet finns att höra här. Det finns även en sammanfattning att läsa på AxaMonitor.

 

Källa

 

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...