Jump to content

Beyond får sämre recensioner i Sverige än de två tidigare filmerna


Nyhet

Recommended Posts

Star Trek Beyond får generellt treor på en femgradig skala av svenska filmkritiker, visar Kritiker.ses sammanställning.

Just nu är snittet 3,1. Det kan jämföras med Into Darkness och Star Trek (2009) som bägge har 3,6 i snitt.

 

Här är några recensioner vi inte tidigare rapporterat om.

 

Aftonbladet ger 3 plus till Justin Lins första Star Trek-film:

 

Regissören, som har erfarenhet från ”Fast and furious”-filmer, hittar rätt balans mellan skoj och action i äventyret. Skådespelarna ser ut att vara bekväma i rollerna vid det här laget. Det är bitterljuvt att se Anton Yelchin för sista gången; filmen är tillägnad skådespelaren, som dog nyligen i en olycka, samt Leonard Nimoy.

 

Nöjesguiden har en av de mest positiva recensionerna och ger Beyond 5 av 7 på tidningens skala:

 

Hela besättningen får dela på rampljuset denna gång och inte bara Kirk och Spock. Balansakten mellan alla karaktärer gör det hela lite platt, men det funkar eftersom vi redan har sett dem etableras i två filmer. Star Trek Beyond är sommarens första riktiga höjdare med actionsekvenser som kommer att göra även en ny publik nöjda. En rymdresa jag gladeligen följer med på!

 

SR P4 nästintill sågar filmen och ger den en 2 av 5 med följande ord:

 

Det är mycket snabbklippt flimrande action, mycket sparkar och slag, kraschade rymdskepp och rymdteknik. Ibland låter dialogen som hämtat ur en manual, och det känns inte så spännande om man inte är hängiven Star Trek-fan. Här finns en del humor, men inget oväntat, här finns mer teknik än rymdkänsla och mitt betyg blir inte högre än en tvåa. Jag hade helt enkelt tråkigt i biosalongen.

 

Filmtopp.se sätter betyget 3,5 av 5 med följande motivering:

Filmens första akt präglas av en oskuldsfull upptäckaranda som tilltalar min inre, snorige, parvel något oerhört. Jag vill verkligen upptäcka dessa okända galaxer tillsammans med besättningen. Jag vill vända på varenda rymdsten och studera galaxens alla otäcka hörn och slemmiga invånare. Lin säljer ”upptäcksresar”-delen av Beyond ypperligt – dessvärre får denna anda snällt sitta i baksätet till förmån för en lätt överdimensionerad slev av actionscener i filmens senare del.

Det sprängs, tampas och åks motorfordon i dåraktiga hastigheter på en nästintill ettrig basis – och detta är ursprunget till mitt främsta huvudbry med Star Trek: Beyond. Actionscenerna är till en överhängande majoritet välregisserade – fulla av krut och sprakar av energi – men de är på tok på för många till antalet. Vissa av rymdäventyrets mörkare actionscener är dessutom körda i torktumlaren. Stundtals vibrerar och skakar Lins kameraarbete till den grad att min blick knappt kan finna fäste. Plottrigt och stökigt!

Dessa smärre huvudbry till trots är detta en filmserie som utan tvivel lever väl och förmodligen länge, länge!

Snittet kommer inte heller höjas av TV4:s Ronny Svensson som gett fyror och mycket positiva recensioner till de tidigare filmerna. Han gav igår filmen en trea. Se klippet här.

 

 

Källa Källa 2 Källa 3

 

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...