Gå till innehåll

TrekMovie ger oss en närmare titt på "Fackelbäraren"


Nyhet

Rekommenderade inlägg

burnham-vs--fackelbararen_170720.jpg

Spoilernivå: Låg En närmare titt på en karaktär som vi fick se i den första cinematiska trailern för Star Trek: Discovery i maj.

 

På lördag är det äntligen dags för Star Trek: Discoverys efterlängtade Comic-Con-panel. Av deltagarlistan att döma så blir panelen väldigt Federationscentrisk, men det betyder inte att klingonälskare kommer att svältas på ny information; i dagarna har vi bland annat fått se den första bilden på L'Rell och en förklaring av klingonernas nya utseende, och nu visar det sig att klingonerna har en närvaro på konventet, även om den är något ... nedskalad.

 

Igår var det nämligen en förhandstittskväll inför det fyra dagar långa konventet, och en av de som visade upp sig var varelsedesignern Neville Page, som var där med Gentle Giant Studios, ett företag som erbjuder tjänster inom 3D-modellering, 3D-scanning och 3D-printning. För att visa upp vad de kan göra hade de med sig en skalenlig modell av en rustning som Neville Page hade formgett för Star Trek: Discovery tillsammans med Glenn Hetrick, och som syntes i den trailer som släpptes i maj.

 

 

Vi har nu fått veta att personen som bär den här rustningen kallas för "Fackelbäraren" (eng. "Torchbearer"), vilket stämmer överens med ett tema som vi har sett tidigare. När CBS först gick ut med informationen att klingonerna skulle ha en viktig roll i Star Trek: Discovery så använde de sig nämligen av frasen qul yIchu', vilket är klingonska för "Tänd elden!", och den här frasen har sedan återkommit flera gånger i deras marknadsföring.

 

 

TrekMovie har satt ihop ett galleri av bilder på den mystiska Fackelbärardräkten.

 

Uppdatering

Bland objekten finns vad som ser ut att vara en d'k tahg-dolk med klingonska bokstäver på. Jag har undersökt bokstäverna, och tror att jag har listat ut vad det står på den.

 

Vill du veta? Klicka då här. Annars kan det vara en kul övning att sätta sig ner med en artikel om klingonska skriftsystem och försöka lösa pusslet på egen hand.

 

Uppdatering 2

Denna tolkning av d'k tahg-texten har nu (mer eller mindre) bekräftats av Neville Page själv:

 

 

Källa

 

[ Till originalnyheten ]

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Var med i konversationen

Du kan skriva ett inlägg nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att skriva inlägg med ditt konto.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Inklistrad som formaterad text.   Klistra in som klartext istället

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...