Jump to content

I väntan på nästa säsong: Här träffas trekkers för att prata om Star Trek-avsnitt


Nyhet
 Share

Recommended Posts

 

tumme_mote-online_210621.jpg
Bild av Alexandra Koch från Pixabay 

Under pandemin har vi i de flesta delar av samhället sett vanliga människor anpassa en normalt IRL-träff till ett online-möte av något slag. Det kan handla om träning via Zoom, undervisning via Google Meet eller en släktträff på Skype. Kanske inte något som helt ersättas det fysiska mötet mellan människor, men ändå något som kan upprätthålla något gammalt eller skapa nya kontakter. Kanske kommer vi även att se att detta används efter pandemins slut (när det nu är) i någon mån?

 

Bland trekkers i Sverige kan vi se att West Coast Trekkers genomförde ett uppskattat Teleparty, alltså en digital treff, den 5 juni. Det krävde att de deltagande hade tillgång till Netflix, men de kunde då titta på avsnittet tillsammans, samtidigt som de kunde meddela sina känslor och utrop via tjatten. Sedan träffades (eller treffades, som man säger i Göteborg) de på en Meetlänk mellan avsnitten och pratade. 

 

Vill du vara med och diskutera?

En bibliotekarie på Hudiksvalls bibliotek (trekker, såklart) vid namn Lena Andersson har skapat ett evenemang som äger rum varje vecka på Microsoft Teams - kl 19-20 på torsdagar. Där pratar man om ett på förhand valt Star Trek-avsnitt och spårar gärna ur och pratar om annat inom Star Trek när andan faller på. Ett trevligt sätt att i en grupp om maximalt 8 personer diskutera det som vi själva tycker är bland det roligaste och bästa som finns - Star Trek. Undertecknad redaktör (som bor lååångt från Hudiksvall) har hängt på ett par gånger och fick mersmak. Det finns just nu fortfarande ett begränsat utrymme att vara med - men om det blir fler än 8 är vi på Star Trek Databas behjälpliga att starta en ny grupp. 

 

Vill ni vara med i Hudiksvalls satsning? Läs mer i Facebook-eventet eller e-posta direkt till Sörforsa bibliotek för att anmäla er!

 

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...