Jump to content

Aktuell TV-serie med Star Trek-anknytning


Nyhet

Recommended Posts

station-eleven-_220113.jpgTV-serien Station Eleven som hade premiär på HBO Max idag, har flera anknytningar till Star Trek. Station Eleven utspelar sig i en postapokalyptisk framtid där större delen av världens befolkning har dött under en pandemi. Så om ni tycker att vår nuvarande pandemi är jobbig att hantera så kanske denna TV-serie inte skall rekommenderas. Men för alla er övriga som älskar postapokalyptiska filmer och TV-serier, är den verkligen något att bita i!

 

Den tydligaste kopplingen till Star Trek är att Lori Petty har en av huvudrollerna i dirigenten Sarah. Henne såg vi både tillsammans med Kate Mulgrew i den omtalade och uppskattade serien Orange is the new black, men framför allt såg vi henne i en stark rollkaraktär som Noss i Voyager-avsnittet Gravity från 1999. 

 

Sedan såg och hörde vi i avsnitt 4 glimtar ur TOS-avsnittet The Consciense of the King från 1966, ingen lång bit men det var så tydligt att det var från Star Trek. Utöver detta finns flera småsaker, där den roligaste är en replika i avsnitt 8 av USS Enterprise (originalet, inte något A, B, C eller D...). 

 

Hittar ni något mer? Svara i diskussionen på vårt forum eller i diskussionen i Facebookgruppen Star Trek: Universe (Nordics).

 

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...