Gå till innehåll

Första recensionerna för Star Trek-spelet ute


Nyhet

Rekommenderade inlägg

Star Trek Into Darkness första recensioner är lysande, men för spelet Star Trek som släpptes i USA för några dagar sedan går det trögare.

 

X360 Magazine ger det 60 poäng utav 100. Tidningen skriver att "spelet ser fantastiskt bra ut och röstskådespeleriet hjälper att fånga publiken, men att det är inte tillräckligt för att rädda det." Kritiken riktar sig främst mot att Gorn är fienden. "De är så konstigt formade och så långa från huvud till svans -- att när de tar skydd bakom något så lämnar de minst en tredjedel av sig själva oskyddade, vilket förstör till stor del vad ett tredjepersonsactionspel faktiskt är." X360 Magazine ogillar också att spelet är alltför linjärt.

 

Kotaku är missnöjda med hur Kirk agerar när man spelar som Spock, utan en mänsklig partner. Här är ett exempel på vad sidan kallar för korkad AI: 

"...under en särskilt spännande del av spelet där Spock och Kirk klättrar på utsidan av en rymdstation som är i omloppsbana runt en sol samtidigt som stationens värmesköld hade slutat att fungera, så var jag ständigt tvungen att påminna AI Kirk att inte ska stå ute samtidigt som eldinfernot från en döende stjärna stormade omkring oss. Rymden brann, och han bara stirrade på det. Lysande." 

Kotaku avslutar därför sin recension med att tipsa att man bör spela Star Trek med en vän.

 

Edge Online ger spelet 4/10 och skriver att det är buggigt. "Även när spelet fungerar som är utvecklaren ville, så är det ett trist, glädjelöst spel som blygsamt färdas var mängder av mediokra spel har färdats förut."

 

Eurogamer är något mer positiva och ger spelet 6/10. Recensionen klagar över att spelet är alltför generiskt, men att det är filmspel som faktiskt ibland är riktigt roligt att spela. "Det är dock bara delvis framgångsrikt, det är alltför blygsam design och för många tekniska skönhetsfläckar för att det ska vara spelet som Trek förtjänar".

 

Hardcore Gamer sågar spelet totalt: "Tyvärr det finns inget sätt att inte säga det på, så jag säger det rakt ut: Star Trek är ett dåligt spel. Det har alla som du älskade från filmen från 2009, men detta är ett dåligt försök att fånga Star Trek. Istället för kvalitet har tillverkaren fokuserat på kvantitet. Man har gjort banorna långa genom att stoppa in flera olika spelsätt i en redan blek upplevelse." Betyget blir därför bara 3/10.

 

Intuisitr berättar kort bakgrundsberättelsen att Nya Vulcan, som uppstod efter händelserna i Star Trek (2009), har använt en maskin för att försöka skapa en ny planet, men av misstag öppnade den även en portal i rymden som Gorns kunde komma igenom. "Spelet ställer dig mot dinosaurier med laserpistoler, och du fortsätter att skjuta mot dem tills de ger tillbaka maskinen. Det upprepas ständigt och är inte alls kul". Sidan rekommenderar alla, utom trekkers som behöver alla spel för att känna sig trygga, att undvika denna titel.

 

Ett ljus i mörkret är dock nedanstående videorecension från TGN som ger spelet 9,3 av 10 poäng. Recensenten kallar spelet "för det bästa Star Trek-spelet någonsin".

 

 

Källa

 

[ Till originalnyheten ]

Redigerad av Nyhet
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Var med i konversationen

Du kan skriva ett inlägg nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att skriva inlägg med ditt konto.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Inklistrad som formaterad text.   Klistra in som klartext istället

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...