Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhetsarkiv - 2011

Så bygger du köksdörr som funkar som i Star Trek

Av Aike , skriven 11-11-30, kl: 13:36
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Övrigt: Teknik och vetenskap

Trekkern Alex Shakespeare har byggt en luftdriven köksdörr som fungerar på nästan samma sätt dörrarna på Enterprise. Han har nu skapat en video som beskriver hur den fungerar.

 

Premiär för Treknation

Av Aike , skriven 11-11-29, kl: 00:06
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Filmer, Övrigt: Personer

Rod Roddenberrys dokumentär, Treknation, om fadern Gene har premiär den 30 november. Kanalen är amerikanska Science.

 

Så här beskriver upphovsmannen dokumentären: 

"Gene Roddenberry, The Creator of Star Trek, also known as “The Great Bird of the Galaxy” passed away in 1991. His Son Eugene “Rod” Roddenberry, Jr. was only 17 years old.

 

Trek Nation, is a feature-length film documenting Rod’s trek across America to understand who his father was through the touchstones Gene left behind: His Friends, His Family, His Work, and His Influence. Including surprising, revelatory conversations with actors, fans, NASA personnel, entertainment-industry leaders and other prominent figures, Trek Nation is a film that explores one of life’s most universal stories – the discovery of a parent.

 

As a teenager Rod Roddenberry never truly knew the impact his father had on the world, but as a man he will find out."(+)

 

En trailer för Treknation kan du se nedan.

 

Forbesmedarbetare vill se tre nya Star Trek-serier på samma gång

Av Aike , skriven 11-11-27, kl: 23:54
Kategori(er): DIS

Mellan 1993-1999 sändes alltid två Star Trek-serier samtidigt. Först TNG och DS9. Sedan DS9 och Voyager. Men nu vill Alex Knapp, skribent vid tidskriften Forbes, att det ska sändas tre på samma gång. Syftet är att utforska olika delar av Federationens arbete.

 

Han vill se totalt 32 avsnitt per säsong, men att de ska fördelas på följande tre serier:

 

1. Star Trek: To Boldly Go (12 avsnitt)

Denna serie ska utspelas ombord på Enterprise under TNG-eran. Men det ska vara en ny kapten, medan Picard numera är amiral. Avsnitten ska vara fristående och fokusera på utforskning. Men den ska undvika den så kallade resetknappen, där allting som har hänt figuererna glöms bort till nästa gång.

 

2. Star Trek: Office of the president (10 avsnitt)

Här står Federationens president i fokus och Knapp tänker sig att serien ska vara som the West Wing (Vita huset) The Next Generation. Handlingen ska ta upp saker som frågor som hur man löser problem i en ekonomi utan pengar, kulturella tvister mellan de 150 medlemsvärldarna och hur det politiska systemet fungerar.

 

3. Star Trek: Section 31 (10 avsnitt)

Serien ska som namnet antyder handla om den hemliga polisen inom Federationen: Section 31. Huvudpersonen i serien ska vara en ung för detta Stjärnflotteofficer, Wu Zhuangzi, som har rekryterats in i Section 31. Men börjar arbeta för att förstöra gruppen inifrån.

 

Knapp anser en fördel med sin idé är att det finns möjligheter till crossovers mellan serierna. Inte nödvändighetsvis att skådisarna i en serie dyker upp i en annan, utan att till exempel vad som händer Enterprise i en serie påverkar presidenten i en annan.

Trekker fotograferade förlovning mellan Jedi och Sith

Av Aike , skriven 11-11-27, kl: 23:30
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Övrigt: Personer, Övrigt: SF

Michael James är trekker och fotograf i San Fransisco. Men i helgen gick han över till den mörka sidan när han fotade Greg och Erikka Smiths förlovningsbilder. Paret poserade tillsammans utklädda till jediriddare respektive sith lord på bilderna, skriver Daily Mail.

 

Greg var jedi medan Erikka bar samma dräkt och ansiktsmakeup som Darth Maul från The Phantom Menace. De vill från början ha haft traditionella förlovningsbilder tagna på en strand, men när de berättade för James att de var Star Wars-fans sa bruden att hon var intresserad av bilder med anknytning till filmserien.

 

-Jag är en trekker, säger Michael James, men vi skrattade åt vår kärlek till två motstående SF-krafter.

 

Bilderna ser du här.

25 år sedan Star Trek: Resan hem hade premiär

Av Pjotr'k , skriven 11-11-26, kl: 18:48
Kategori(er): Filmer: 04 Voyage Home

Idag är det 25 år sedan den fjärde Star Trek-filmen hade premiär. The voyage home (eller Resan hem) som den hette vid den svenska premiären var den film som,  förutom den elfte Star Trek-filmen, drog in mest pengar av samtliga filmer. Med repliker som "Ah – a keyboard! How quaint!" och "No, I'm from Iowa. I only work in outer space. " blev filmen en given hit och lika mycket efterfrågad som älskad av fans över hela världen. 

Star Trek Gatekeeper släpper koncepttrailer

Av Aike , skriven 11-11-26, kl: 13:01
Kategori(er): Filmer (av trekkers), Övrigt: SF

Nu i november har 4fathers, teamet bakom Skandinaviens stora fanfilmsprojekt, Star Trek Gatekeeper, släppt en koncepttrailer som beskriver projektet. Se den här. Noterbart är att det numera även Star Wars står med i titeln, vilket inte så konstigt eftersom filmen kommer att innehålla figurer både från Star Trek och just Star Wars.

 

Under året har också provfilmingar och mycket annat skett så besök gärna Gatekeepers Facebookgrupp för mer information.

Marina Sirtis älskar tanken på en TNG-reboot

Av Aike , skriven 11-11-25, kl: 14:58
Kategori(er): TNG

Marina Sirits (Troi) hade velat göra tio Star Trek-filmer till, men är väl medveten om att en ny generation har tagit över Star Trek. Samtidigt tror hon att TNG kan återvända i en ny version.

-Man vet inte efter de nya filmerna, så kanske man bestämmer sig för att återuppliva The Next Generation med en ny ung besättning, vilket skulle vara fantastiskt. Jag skulle bli fascinerad att se vem de skulle välja för att spela mig som yngre, säger Sirtis till Northhollywood.patch.com.

 

Hon säger också att hon är imponerad av den nya Blu-rayversionen av serien.

- Jag gick och såg den. Saken är att när jag har sett TNG innan har jag tyckt att vår tv-serie såg gammal ut på grund av all ny teknik som kommit sedan dess. Det var precis som när vi startade, då såg originalserien utdaterad ut. Men jag måste säga att Blu-raykvaliteten gör att det ser ut som vi filmade TNG igår. Den är brilljant. Jag är rädd att fansen måste punga ut mer pengar om de verkligen vill ha den bästa versionen av TNG, skrattar hon.

 

Hennes favoritavsnitt är de som Troi hade en stor roll i. Samtidigt har avsnittet A Fistful of Datas fastnat i hennes minne.

-Vi lämnade inte Paramounts område särskilt mycket, men för det här avsnittet så åkte vi till Warner Brothers område och spelade in det på deras västernscenbygge, eftersom det inte fanns ett sådant hos Paramount. Så det står ut eftersom det var ett riktigt bra och roligt avsnitt.

Michael Giacchino: "Jag kommer tillbaka"

Av Aike , skriven 11-11-24, kl: 19:32
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek, Filmer: 12 Into darkness

Kompositören Michael Giacchino ska göra musiken till Star Trek 12. Det säger han till Comingsoon.net.

-Ja, jag kommer tillbaka. Jag kommer att vara där så fort filmen är filmad.

 

Giacchino komponerade musiken till Star Trek (2009) och har arbetat med nästan alla JJ Abrams projekt på tv och bio.

 

Ytterligare en nyhet om filmen är att det mesta tyder på att handlingen kommer att vara fristående och inte bygga på att man har sett den förra filmen. JJ Abrams säger följande i en intervju med Nymag.com:

"...när vi arbetar med Star Trek just nu, så kan vi inte förlita oss på något sätt på den första Star Trek-filmen. Vi kan inte tänka: "Vi är redan hemma, alla älskar dessa figurerna." Vi måste starta på nytt på ett sätt."

Nytt premiärdatum för nästa Star Trek-film avslöjat

Av Aike , skriven 11-11-24, kl: 19:09
Kategori(er): Filmer: 12 Into darkness

Den 17 maj 2013 är ett det nya datumet alla trekkers ska anteckna i sin almanacka. För då har Star Trek 12 premiär, skriver Deadline. Dessutom glöm inte att ta med 3d-glasögonen, eftersom filmen ska filmas i 3d.

 

Sajten Trekmovie.com, som var den inofficiella hemsidan för nyheter om den förra filmen, har bekräftat uppgifterna. Orsaken till att Paramount väljer att släppa tolvan i 3d är att bolaget tror att det kommer innebära att fler utanför USA går och ser filmen. Star Trek-filmerna har alltid gått bättre på hemmamarknaden än i Europa och övriga världen, så bolaget anser det därför vara extra viktigt att locka fler icke-amerikaner. Det kommer dock också att släppas en 2d-version, så de som ogillar 3d kan välja bort det.

 

Trekmovie.com avslöjar också att Paramount inte är ensamma att finansiera filmen. Bolaget kommer att samarbeta med Skydance Productions denna gången.

 

Tillägg 28 nov: Box Office Mojo har satt datumet till den 5 maj 2013. (+)

De mest beboeliga främmande världarna har rangordnats

Av Fleetadmiral , skriven 11-11-24, kl: 00:26
Kategori(er): Övrigt: Teknik och vetenskap

Vetenskapsmän har skissat på vilka månar och planeter som mest sannolikt hyser utomjordiskt liv (av de vi känner till). Bland de som rankades högst var Saturnus måne Titan och exoplaneten Gliese 581g (p.g.a. att den ligger på samma avstånd från oss som Star Treks Terra Nova har en del vetenskapsmän även kallat den för Terra Nova. Den har även fått ett smeknamn, Zarminas värld, efter upptäckarens fru).

 

För att uppskatta hur troligt det är att det på månen eller planeten finns liv, har vetenskapsmännen uppfunnit två indexbaserade klassificeringssystem: Jordlikhetsindex (ESI - Earth Similarity Index) och Planetariskt beboelighetsindex (PHI - Planetary Habitability Index).

 

JORDLIKHETSINDEX

PLANETARISKT BEBOELIGHETSINDEX

Jorden - 1,00

Titan - 0,64

Gliese 581g - 0,89

Mars - 0,59

Gliese 581d - 0,74

Europa - 0,49

Gliese 581c - 0,70

Gliese 581g - 0,45

Mars - 0,70

Gliese 581d - 0,43

Merkurius - 0,60

Gliese 581c - 0,41

HD 69830 d - 0,60

Jupiter - 0,37

55 Cnc c - 0,56

Saturnus - 0,37

Månen - 0,56

Venus - 0,37

Gliese 581e - 0,53

Enceladus - 0,35

Abrams bekräftar intresse för Del Toro

Av Aike , skriven 11-11-23, kl: 23:27
Kategori(er): Filmer: 12 Into darkness

JJ Abrams bekräftade i dag att han för samtal med skådespelaren Benicio Del Toro.

Det är ingen förhandling, utan bara diskussioner med honom. Men jag skulle älska att arbeta med honom. Jag har velat det under flera år, och det här kändes som en bra möjlighet, säger Abrams till Mtv.com.

 

Abrams är dock hemlighetsfull vilken rollfigur Del Toro eventuellt ska spela i Star Trek 12.

- Det är för tidigt att tala om vilken roll det är, men han är en sådan fantastisk skådespelare, så han skulle kunna göra allt. Förutom att spela Uhura. Jag skulle inte köpa det.

 

Han lovar emellertid att rollfiguren kommer att avslöjas så fort rollbesättningen är färdig.

-Så snart vi vet vem det kommer att vara, och jag skulle älska om det var Del Toro, så kommer alla att få veta.

 

Del Toro har bland annat varit med i Tid för hämnd, Traffic, Sin City, Che: Gerillaledaren och De misstänkta.

Star Trek i de svenska rubrikerna 23 november 2011

Av Aike , skriven 11-11-23, kl: 14:54
Kategori(er): Allmänt om Star Trek

Star Trek har under den senaste månaden uppmärksammats en hel del i svenska medier. Här följer en sammanställning:

 

  • Under rubriken "Klingon det låter som ett tvättmedel", rapporterar Aftonbladet om fejden mellan William Shatner och Carrie Fischer i frågan om Star Trek eller Star Wars är bäst.
  • Att Google har en klingonsk sökmotor uppmärksammar samma tidning med rubriken "Googles senaste bus".
  • Helsingborgs Dagblad skriver följande om Lunds Domkyrkas nya besökscentrum, Domkyrkoforum: "som en miljö hämtad ur Star Trek reser sig den nya byggnaden strax söder om Domkyrkan."(+)

Yelchin ser fram emot att studera Star Trek igen

Av Aike , skriven 11-11-21, kl: 16:46
Kategori(er): Filmer: 12 Into darkness

Anton Yelchin (Checkov) vet ännu ingenting om nästa film. Men han har redan planer på att studera Star Trek för att vara beredd när inspelningen startar nästa år. Det säger han till IFC.com.

 

- Jag ska gå tillbaka och se TOS och filmerna igen. Jag ska plocka fram mitt gamla manus och gå igenom mina anteckningar om Chekov som jag skrev på det. Och konstigt nog ska jag se om Star Trek-filmen och titta på min egen insats för att vara säker på att mitt rörelsemönster är detsamma. Jag har säkert glömt saker. Jag har mitt eget exemplar av ett Star Trek-uppslagsverk på mitt skrivbord. Jag ska ta fram det och börja läsa på.

Nästa film kan komma att spelas in i Hawaii

Av Aike , skriven 11-11-20, kl: 14:49
Kategori(er): Filmer: 12 Into darkness

I slutet av sommaren besökte medarbetare inom Star Trek 12-produktionen Hawaii. Uppdraget var att leta efter inspelningsplatser till filmen, skriver Honolulu Star Advertiser.

 

Enligt tidningen besökte de öarna Oahu (där Honolulu ligger), Kauai och the Big Island (också känd som Hawaii). 

- Filmmakarna var intresserade av att filma här. Det var vid ett mycket tidigt skede. De var inte färdiga, och arbetet pågick med manuset. Samtidigt blev alla euforiska av det, trots att det var ett utforskningsprojekt, säger Walea Constantinau, som arbetar med att tillåta filminspelningar i delstaten Hawaii.

 

Vad platserna skulle kunna representera för planeter och miljöer i filmen var hemligt. Men som Star Trek Databas rapporterade om i förra veckan talas det om att det ska vara en djungelplanet. Att Hawaii är en plats som intresserar JJ Abrams och company är inte oväntat. Serien Lost, som han skapade tillsammans med Damon Lindelof, spelades in i Hawaii. Just nu filmas även den nya versionen av polisserien Hawaii Five-0 i delstaten. Bakom serien står Star Trek-manusförfattarna Alex Kurtzman och Roberto Orci.

Här är Star Treks sämsta skurkar

Av Aike , skriven 11-11-18, kl: 23:03
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Filmer: 03 Search for Spock, TNG, VOY

Vissa skurkar är sämre än andra. Minst hotfulla är de första ferengierna som dök upp i TNG. Det tycker i alla fall Jordan Hoffman som bloggar på Startrek.com.

 

Hoffman listar de tio minst hotfulla fienderna. Tvåa på listan är Christopher Lloyd, som den klingonske kommendör Kruge i Star Trek III och trea är The Telepathic Pitcher Plant från Voyager. Hela listan kan du se här.

Rykte i repris: "Klingonerna ska spela en viktig roll i nästa film"

Av Aike , skriven 11-11-17, kl: 23:38
Kategori(er): Filmer: 12 Into darkness

Återigen dyker det upp rykten att klingonerna är med i Star Trek 12. Men de ska varken likna samurajer eller vikingar som tidigare tolkningar har framställt dem som. I stället blir de mer lika talibanerna, skriver Thinkmcflythink.com.

 

Enligt sidans anonyma källor ska de framställas som en nomadisk krigarsekt som orsakar problem för Federationen. Källorna hävdar också att Khan inte kommer att vara med. 

Brent Spiners oväntade svar om varför Star Trek är populärt

Av Aike , skriven 11-11-17, kl: 14:54
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, TNG, Övrigt: Personer

Star Trek är populärt därför att det visar en positiv framtidsvision är ett standardsvar när frågan om seriernas popularitet diskuteras. Men Brent Spiner (Data) håller inte med.

-Sanningen är att jag vet inte vad som är positivt med Star Trek. Vi spränger fortfarande människor. Vi har pistoler. Det är ett skämt. Det är en illusion att allt handlar om fred. Det gör inte Star Trek. Det är en västern, en actionorienterad sådan, säger han till Uktheatre.net.

 

Han ser dock vissa ljuspunkter.

-Men det har delar som är trevliga, som att alla människor hyllas för vad de är. Vi ser skillnader som något positivt i stället för likheter, och det tycker jag är väldigt positivt. Det positiva över huvud taget med serierna är att det visar en framtid, och på något sätt är det tryggt att det kommer att finnas en sådan. Sedan tycker jag inte att det visar en framtid som är bättre eller sämre än den tid vi lever i nu.

 

I intervjun besvarar han också frågan om Data skulle äta på McDonalds. Läs svaret här.

Carrie Fischer slår tillbaka

Av Aike , skriven 11-11-17, kl: 14:30
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Övrigt: Personer, Övrigt: Star Wars

Carrie Fischer, som spelade prinsessan Leia i de tre första Star Wars-filmerna, ger nu William Shatner svar på tal i frågan Star Trek vs. Star Wars. I en video tidigare i höst sa Shatner att Star Trek är bäst, men Fischer ger förstås det motsatta svaret. Se henne nedan.

 

Nästa Star Trek-film börjar filmas den 15 januari

Av Aike , skriven 11-11-16, kl: 23:03
Kategori(er): Filmer: 12 Into darkness

Inspelningsstartdatumet för Star Trek 12 blir den femtonde januari, skriver Trekmovie.com.

 

Enligt manusförfattaren Roberto Orci är manuset är färdigt sedan en tid tillbaka, och just arbetar teamet bakom det med att finputsa det en tredje gång samt att anpassa det till Paramounts budget. Paramount är mycket entusiastiska och stöder JJ Abrams och hans team helhjärtat, skriver Trekmovie.com vidare. Samtidigt pågår arbetet med filmen för fullt redan nu, då man bygger scenbyggen samt plockar fram bland annat bryggan och andra delar av Enteprise som har lagrats sedan den förra filmen. JJ Abrams ska också ha rest till Hawaii för att titta på en plats som ska föreställa en djungelplanet. Filmen kommer också spelas in på ett museum i Los Angeles, vilket ska föreställa en "berömd Star Trek-miljö".

Ny trailer för TNG remastered

Av Aike , skriven 11-11-15, kl: 15:17
Kategori(er): TNG

Nu har CBS släppt en trailer för TNG på blu-ray, där den första samlingsskivan släpps i januari 2012 i USA.

 

 


Laddar... Laddar...
Facebook Twitter