Jump to content

Uppgraderat till IPB 2.1.2


Jocke
 Share

Recommended Posts

Vi har precis uppgraderat forumet till Invision Power Board v2.1.2 som är den senaste versionen. Det finns en hel del förändringar, vissa är större och andra är mindre. Alla dessa gör forumet betydligt bättre och smidigare att använda :)

Om ni har problem med någon funktion eller om forumet inte visas riktigt så föreslår jag att ni först testar med att uppdatera sidan (CTRL+F5), om inte det fungerar så får ni tömma eran webläsares cache. Större delen av filerna i denna version har ändras, så det är mycket möjligt att gamla filerna ligger kvar i eran cache och stör.

Nedan är en lista på de större förändringar som har skett:

 • 'Rich Text'- textredigerare (WYSIWYG)
  Formatera inlägg, PM och signaturer på ett enkelt sätt. På ungefär samma sätt som man gör i en vanlig ordbehandlare.


 • Omröstning med flera frågor
  Skapa omröstningar direkt när du skapar ditt ämne med flera frågor i samma omröstning. Klicka på länken "Klicka här för att hantera detta ämnets omröstning".


 • Förbättrad forum- och ämnesmarkering
  Forum- och ämnesmarkering sparas nu i databasen. Vilket förhoppnings gör att det blir enklare att hålla reda vilka ämnen du redan har läst och vilka ämnen som har nya inlägg.


 • Betygsätt ämnen
  Nu finns möjligheten att betygsätta varje ämne. Du kan på detta vis visa vilka ämnen du tycker är intressanta.


 • Slå ihop samtidiga inlägg
  När man nu skapar ett inlägg i samma ämne som man redan har ett skrivit ett inlägg i tidigare, så slåss dessa ihop om de sammanfaller inom en viss tidsram. Denna tid är nu satt på 10 minuter. (Detta kan så klart ändras senare eller av aktiveras helt)


 • Föreslå medlemsnamn
  När du skriver ett nytt PM och fyller i vem PM:et ska skickas till så får du direkt upp förslag på medlemsnamn.


 • Min Assistent omgjord
  Istället för en vanlig pop-up så visas nu "Min assistent" i en flytande ruta. I assistenten så visas information, dina senaste PM, nya inlägg och du kan även göra en snabbsökning. Assisten informerar dig nu också när du har fått ett nytt PM. Allt detta görs utan att du behöver ladda om sidan!


 • Snabbredigera inlägg
  När man nu väljer att redigera ett inlägg genom att klicka på "Redigera" så kan man välja mellan "Snabbredigering" och "Full redigering". Om man väljer att snabbredigera så redigerar man inlägget direkt utan att behöva gå till en annan sida.
  Vill man redigera som tidigare med fler alternativ så väljer man "Full redigering".


 • Citera markerad text i snabbsvar
  Genom att markera text i ett inlägg med musmarkören så kan man lägga in den texten i snabbsvarsrutan genom att klicka på "Lägg in markerad text som citat". Denna knapp visas först när man har markerat en text.


 • Redigera ämnestitlar i ämneslistan
  Nu finns möjligheten att redigera en ämnestitel direkt i ämneslistan. Man behöver alltså inte längre redigera ämnet. I ämneslistan så vänsterklickar man på ämnestiteln och håller inne musknappen i 1.5 sekunder. En ruta dyker upp där man kan redigera titeln och sen antingen trycka "enter" eller klicka utanför rutan.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
 • Create New...