Jump to content

Skördemaskin för antimateria


Nyhet
 Share

Recommended Posts

Vid Hbar Technologies i West Chicago, Illinois, USA, undersöker man möjligheten att samla upp antimateria med hjälp av tre koncentriska "trådsfärer". Den yttersta, med en diameter på 16 km, skulle vara positivt laddad för att repellera protoner från solvinden och attrahera negativt laddade antiprotoner från rymden.

Antiprotonerna skulle sedan saktas ner medan de passerade den mellersta sfären, och komma till vila i den innersta sfären, som skulle vara omkring 100 m i diameter. Ett elektromagnetiskt fält skulle därefter hålla kvar de exotiska partiklarna.

"Enkelt uttryckt, så skapar man ett nät, som fungerar ungefär som ett fisknät", säger Gerald Jackson, projektledare vid Hbar Technologies.

Endast 17 gram skulle behövas för att ta en mindre sond till Alfa Centauri, vår närmaste stjärna, enligt Jackson. Och det finns mycket att ta av. Beräkningar visar att runt 80 gram konstant flödar mellan Venus och Mars banor, medan så mycket som 20 kg skulle kunna samlas upp ut till Saturnus bana.

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Det som är så spännande med den här metoden är - eftersom man tidigare trott att man bara skulle kunna skapa antimateria i acceleratorer (några få milligram under ett helt år!) - nu kan skörda flera kilon om det vill sig väl!

Federationsskeppen drivs ju med hjälp av antimateriareaktorer, så här har vi ett sätt att få bränsle till dom. Sen får vi se hur lång tid det tar innan vi får våra egna antimateriamotorer. ;)

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...