Jump to content

Nya riktlinjer för forumet


Jocke

Recommended Posts

Vi inför nu följande riktlinjer som vi ska försöka följa:

Skriv och formatera rätt:

För att dina inlägg ska vara lättlästa så är det bra om du tänker på att formatera dem på ett bra sätt. Försök tänka på att stava bra, använda bra interpunktion (punkt, komma, kolon, m.m.) och att använda stor bokstav vid början av en mening. Om du skriver ett längre inlägg så kan det även vara bra att dela in det i stycken.

Det finns flera medlemmar som helt enkelt inte läser igenom ditt inlägg eller bara delvis läser det för att det inte används stor bokstav och punkt eller för att det inte är indelat i stycken. Hoppar man över sådana enkla saker så blir inläggen ibland så röriga att dom blir väldigt svåra att läsa.

Detta betyder självklart inte att du behöver skriva perfekt svenska, men vi vill att du åtminstone tänker lite mer på hur du skriver. Detta är ändå ett forum och inte en chatt.

Citat:

Använd citat-knappen med måtta. Om du ska svara på det senaste inlägget så behöver du inte citera det. Då räcker det med att helt enkelt skriva ditt inlägg som vanligt. En bra tumregel att följa är att endast citera när det är svårt att förstå vilket inlägg du refererar till.

Om citering är nödvändigt, så försök minimera antalet inlägg som citeras. Oftast så räcker det med att citera ett eller två inlägg och sedan redigera bort de andra.

Förhandsgranska:

Innan du skickar ditt inlägg så vill vi gärna att du åtminstone förhandsgranskar ditt inlägg en gång. Oftast så kan man med en förhandsgranskning hitta de enklaste stav- och formateringsfelen.

Skrik inte:

Att enbart skriva med STORA BOKSTÄVER betyder på nätet att man skriker. Om du av någon anledning vill markera ett visst ord, använd fet stil eller kursiv stil.

Särskrivning:

Särskrivning är något som har blivit väldigt vanligt i det svenska språket. Skriver man isär ord som ska skrivas ihop så kan det ibland bli väldigt fel. En enkel regel att följa är att om ett ord uttalas som ett ord så skrivs det även som ett ord. T.ex. borgdrottning och inte borg drottning.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...
  • Jocke unpinned this topic
×
×
  • Create New...