Jump to content

Orci: Icke-fans är viktigare


Nyhet

Recommended Posts

star_trek_xi_superliten.jpgFirstShowing.net har lagt ut första delen av en intervju med Alex Kurtzman och Roberto Orci. Då den andra delen kommer att ta upp Transformers har denna första, riktigt omfattande, del endast Star Trek som fokus, något som kanske kan intressera läsarna här? Mycket är upprepningar sedan tidigare intervjuer, men vi väljer att lyfta fram några bitar ur intervjun:

Vems idé var det att berättelsen skulle vara en föregångare till originalserien? Orci svarar: "Vi kom fram till det båda två, oberoende av varandra. Den förstan gången vi hörde vad Paramount ville ha så var det samma sak. Jag vet inte om de fick det från oss eller om vi allihopa kom fram till samma slutsats simultant."

Om hur man skriver ett bra manus som fungerar i scenerna: "Faktumet att scendetaljer råkade reflektera helt korrekt det emotionellt berättande i [star] Trek var underbart för oss, och det var så organiskt gentemot berättelsen istället för 'Låt oss nu ha en stor actionsekvens här för något sådant här har aldrig gjorts i Star Trek tidigare'. Det hade verkligen att göra med om det kändes rätt, ärligt och konsekvent gentemot berättelsen. Faktum är att, om en actionsekvens inte på något sätt utvecklade karaktären på ett avgörande sätt, så skulle den inte vara med, och därmed punkt. Vi övervägde mer utifrån icke-fans [möjliga reaktioner]."

Källa

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...