Gå till innehåll
Nyhet

Att djärvt satsa på hydroponi...

Rekommenderade inlägg

hydroponic-garden_thumb_090627.jpg

Många av oss kommer säkert ihåg att hydroponin användes flitigt i TV-serien Star Trek. Flera av rymdskeppen hade s.k. hydrokulturrum (se ordförklaringar) där man odlade frukter och växter. I t.ex. Star Trek: Voyager inrättade Kes ett hydrokulturrum i lastutrymme 2, när man började få brist på äkta matväxter.

Nu menar forskare att vi mer eller mindre tvingas införa hydroponisk odling i städerna om vi inte ska få svår matbrist i framtiden. Redan är c:a 80% av den odlingsbara marken uppodlad. Planen är att det i städerna ska finnas lodräta jordbruk (eng: vertical farming) och speciella stora växthus (eng: solar greens) där nyttoväxter och frukter kan odlas, samt t.ex. kycklingfarmer inomhus där kött kan produceras.

Fördelen med att växterna odlas hydroponiskt är att de tillförs exakt de näringsämnen de behöver genom en speciell näringslösning. Beräkningar visar att utbytet kan bli upp till 30 gånger högre än vad som är möjligt vid traditionellt jordbruk.

Källa

[ Till originalnyheten ]

Redigerad av Nyhet

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag vill minnas att jag har hört talas om dessa planerna förr. Förhoppningsvis kommer man faktiskt genomföra dom också, för utan den här typen av lösningar kommer den här världen aldrig att kunna utvecklas mycket mer än vad den redan har gjort.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

×